Komentara: 6
Pregleda: 10250

Prvi maj na Paliću

27.04.2011. u 01:05h
Izvor: RTV Yueco
Prvi maj na Paliću

I ove godine, kao i svake, za prvomajske praznike na Paliću, očekuje se veliki broj posetilaca iz raznih gradova Srbije, ali i susedne Mađarske. Iako je budžet za ovu godinu 500 hiljada dinara, organizatori su se potrudili da gostima ništa ne manjka. Uz mnoštvo kulturnih programa, posetioci će imati priliku da uživaju u različitim sportovima, luna parku, ili u mirnijim predelima kao što je palićka šuma i Zoološki vrt.

Subotičani već tradicionalno za prvi maj odlaze na Palić. Iako mnogi kažu da im je ta destinacija vremenom dosadila, većina njih u periodu od 1. do 3. maja poseti neku od manifestacija, ili samo prošeta Palićem uz obavezno čašćenje svog stomaka sa nekim od specijalita sa roštilja.

Dolazak do Palića organizovan je na više načina. Neke od mogućnosti su prvomajski vozovi i šinobusi, i redovne i vanredne trase autobusa na liniji broj 6.

Za sve one koji žele da se dodatno rekreiraju na ovaj dan, u osam sati, ispred Jadran bioskopa, organizovano je pešačenje i vožnja bicikla do Palića.

Nezaobilazna destinacija na Paliću, bez obzira na to bili prvomajski praznici, ili ne, jeste Zoološki vrt. Ove godine, organizovan je specijalni program za sve posetioce. Jedno od većih kulturnih dešavanja jeste izložba slika Miroslava Jovančića, u 12 i 45 na Velikoj terasi. Od sportova za vreme prvomajskih praznika izdvajaju se jedriličarska regata JK “Palić”, kao i ultimate fight borbe na letnjoj pozornici sa početkom u 18 časova.

Fotografije prošlogodišnje proslave 1. maja na Paliću možete pogledati u našoj galeriji: Prvi maj 2010.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 13 godina i 3 dana
Komentara: 6
Pregleda: 10250
Povezane teme

palić

Park Palić

prvomajski praznici

Prvi maj Palić

1. maj Palić

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.