Komentara: 76
Pregleda: 10268
Foto

Protest protiv migranata – građani potpisivali peticiju i otvoreno pismo vlastima

23.07.2022. u 22:52h
Izvor: Subotica.com
Više od stotinu građana okupilo se juče na trgu ispred Gradske kuće na trećem protestu protiv migranata, na kome se potpisivala peticija protiv njihovog boravka u našem gradu i otvoreno pismo Vladi Srbije u kome se navodi kako migrantska kriza utiče na život.
Protest protiv migranata – građani potpisivali peticiju i otvoreno pismo vlastima

Revoltiranim građanima nije smetalo što je juče goreo beton od vrućine, jer je kako kažu,  njima odavno dogorelo.

- Od one pucnjave u Hrastovači ništa se nije promenilo. Građani Subotice, ne samo Makove sedmice, se ne osećaju sigurno. Ovo je problem svih nas. Državne i lokalne vlasti ne rešavaju problem migranata, koji šetaju bez dokumenata, ne znamo ko su ni odakle dolaze, a mnogi od njih su i naoružani – poručio je  Željko Častvan. - I dalje imamo stotine migranata na lokacijama u blizini granice. Nedavno je bila akcija građana uz podršku beogradskih organizacija na pruzi i kod Železničke stanice gde je nađeno na desetine oružja i lažnih dokumenata. Bilo je pokušaja silovanja kod glavne autobuske stanice, vezivanja jedne radnice u apoteci.

Protest protiv migranata – građani potpisivali peticiju i otvoreno pismo vlastima

Zbog toga je pokrenuta peticija u kojoj se traži da se obezbede naše granice i zabrani migrantima ulazak u našu zemlju. Da bi zahtevi ušli u skupštinsku proceduru neophodno je 10.000 potpisa, te će ova akcija biti proširena i na Kanjižu, Sombor, Horgoš i druga mesta koja već godinama imaju ovaj isti problem.

- Tražimo da se odredi pogranični pojas 35 kilometara od same granice sa Mađarskom, koja je već digla nekoliko redova ograde, a najavili su da će podići još. Postavili su nekoliko hiljada policajaca i pripadnika vojske i imaće i dobrovoljce koji će biti obučeni da pomognu čuvanje južne mađarske granice. Najavili su da nijedan ilegalni migrant neće proći granicu, a to znači da će nam se ovde akumulirati sve veći broj migranata, iako oni apsolutno više nemaju šta ovde da traže - objašnjava Častvan.

Protest protiv migranata – građani potpisivali peticiju i otvoreno pismo vlastima

Građani su poptisivali peticiju jer smatraju da je to jedini način da se njihova reč zaista negde čuje.

- Svi koji misle da se situacija smirila pozivamo da dođu na Makovu sedmicu i da vide kako izgleda. Ne znamo više odakle dolaze, samo se pojave na ulici u grupama. Nedavno je jedan kombi tačno ispred moje kuće dovezao grupu od njih 30 – pričaju nam dve sugrađanke sa Makove sedmice. -  Taksisti stalno manevrišu, a kada ih ljudski pitamo zašto to rade, kažu da su uredno registrovani za prevoz putnika. Da jesu, ali da ih odvezu na adresu a ne ostave na ulici, u šumi. Boli nas što se ništa ne preduzima, što naše vapaje niko ne čuje.

Protest protiv migranata – građani potpisivali peticiju i otvoreno pismo vlastima

Problema ima u svim delovima grada, tvrdi sugrađanin sa Radijalca.

- Dovoljno je prošetati pa ćete videti kako se smenjuju u hostelima i privatnim stanovima. Neki su od toga napravlili biznis. Ne krivim te ljude, ali krivim vlast što je sve to dozvolila. Kako neko može igde da boravi bez dokumenata, kako ti ugostitelji prijave goste kad oni nemaju kod sebe nikakve papire – pita se naš sugrađanin.

Izvor: Subotica.com
Protest protiv migranata Protest protiv migranata Protest protiv migranata Protest protiv migranata Protest protiv migranata Protest protiv migranata Protest protiv migranata Protest protiv migranata
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 1 godinu i 9 meseci
Komentara: 76
Pregleda: 10268
Povezane teme

migranti

migrantska kriza

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.