Komentara: 3
Pregleda: 2420

Projekat “Reciklirajmo Zajedno” studetske organizacije AIESEC

03.05.2012. u 20:20h
Cilj projekta “Reciklirajmo Zajedno” je da se što većoj grupi ljudi približi značaj recikliranja i da im se ukaže na to kako se uz samo malo kreativnosti, truda i pažnje može mnogo toga uraditi sa onim što mi zovemo otpad, a samim tim bi se i zaštitila životna okolina.
Projekat “Reciklirajmo Zajedno” studetske organizacije AIESEC

U toku nedelje su postavljene kante za prikupljanje reciklažnog materijala na fakultetima i visokim školama u Subotici. Na ovaj način studenti lako mogu u svoj svakodnevni život da uvedu reciklažu.

Prošle nedelje su mladi imali priliku da pogledaju prvo predavanje sa nazivom Zabavna Reciklaža u Bioskopu Aleksandar Lifka.

Prvo su imali priliku da upoznaju udruženje EkoBag iz Beograda uz prezentacijiu Ivanke Stamenović. Njihovi radnici uz svakodnevni rad, neki put čak i po 12 sati na dan, izrađuju uglavnom torbe, ali i druge različite predmete, kao što su kape, kišobrani i futrole od reklamnih banera. Svi proizvodi su jedinstveni, kreativni i ručno izrađeni.

Drugo predavanje je vodila Semeši Boglarka i predstavila je organizaciju Retextil iz Mađarske, grada Pečuj. Osnovali su organizaciju sa ciljem da recikliraju tekstil, da kreiraju nova umetnička dela i da zaposle radnike ometene u razvoju. Jastuci, fotelje, lampe i tepisi su ručno pripremljeni uz upotrebu više stotina različitih tkanina. Organizacija Retextil drži i besplatne obuke zainteresovanima, kako bi proširili ovu tehniku.

Sledeće predavanje zainteresovani imaju mogućnost da poslušaju 08. maja od 18:00 u Bioskopu Aleksandar Lifka. Pored toga, imaju priliku i da učestvuju na radionicama 12. i 13. maja na Otvorenom Univerzitetu. Najsrećniji će imati priliku da osvoje neku od nagrada.

Više informacija na: www.aiesec.org.rs/reciklirajmo-zajedno

Projekat “Reciklirajmo Zajedno” studetske organizacije AIESEC

Postavljeno pre 11 godina i 11 meseci
Komentara: 3
Pregleda: 2420
Povezane teme

aiesec

reciklirajmo zajedno

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.