Komentara: 0
Pregleda: 2158

Program Fondacije "Danilo Kiš" za novembar

03.11.2014. u 09:20h
Izvor: Subotica.com
Novembarski kulturni program Fondacije "Danilo Kiš" koji će se održavati u Omladinskom klubu "Skladište" čine predavanja, gostovanja, diskusije, radionice, izložbe, filmske projekcije, promocije knjiga i autora, i javni pozivi.
Program Fondacije "Danilo Kiš" za novembar

U subotu, 1. novembra, u okviru drugog po redu Festivala horora i fantastike „Hrizantema“ u Omladinskom klubu "Skladište" sa početkom u 19.00 sati održano je književno veče sa piscem fantastike Otom Oltvanjijem. Razgovor je vodio Zoran Trklja, pesnik, bloger i publicista. U okviru pratećeg programa "Slobodne forme" Festivala Omladina, Fondacija "Danilo Kiš" organizuje Izložbu i predavanje Dejana Mrkića: Poslednja mladost u Jugoslaviji - Festival Omladina 1961 - 1990, u utorak, 4. novembra 2014. godine, u 19.30 sati u Omladinskom klubu "Skladište".

U okviru ciklusa "Kaži A" ovog meseca očekuje nas predavanje na mađarskom jeziku pod nazivom "Ko sam ja?" koje će održati Boris Telečki, diplomirani psiholog pri Centru za savetovanje i podršku porodici Centra za socijalni rad Subotica, u sredu, 5. novembra sa početkom u 19.30 časova. U okviru istog ciklusa, u utorak, 25. novembra, predavanje pod nazivom "Strahovi" održaće Milana Jovićević, dok će se psihodramska radionica koju vode pedagoškinja Marijana Vasiljević i psihološkinja i psihoterapeutkinja Milana Jovićević u utorak, 18. novembra, od 17 časova baviti emocijama.

U okviru ciklusa vršnjačke edukacije "Pokaži šta znaš" mlada Subotičanka Aleksandra Dević, studentkinja Akademije umetnosti u Novom Sadu i stipendistkinja Fondacije će tokom tri subote, 8. 15. i 22. novembra od 17 časova držati radionice ilustracije i vizuelne naracije za svoje vršnjake u ateljeu Umetničke radionice Medijala (Adolfa Singera 19).

U sredu, 12. novembra, od 19.30 u saradnji sa Međunarodnim festivalom dokumentarnog filma Beldocs biće prikazan film "Dunav slobodno plovi" o nezavisnim umetničkim grupama u gradovima na Dunavu, dok će Klub putnika Fondacije "Danilo Kiš" ovog meseca otputovati u Ameriku, u petak, 28. novembra, od 19.30 časova, koju će nam bliže predstaviti Ivana Rađenović, Aron Ahmeti, Vladimir Koledin koji su u Americi boravili u okviru Programa za studente Work and Travel.

U okviru projekta "Radna soba" neformalna grupa mladih Subotičana "(R)evolucija svesti" snima 7. epizodu istoimene emisije pod nazivom: "Neznanje koje izaziva paniku: GMO" koja će, po drugi put, biti snimljena ne u zatvorenom studiju, već pred publikom u nedelju, 9. novembra 2014. godine sa početkom u 19.30 časova u Omladinskom klubu "Skladište". Fondacija "Danilo Kiš" pokreće ciklus pod nazivom "Ikone pop kulture" sa namerom da osvetli živote i dela velikana pop kulture dvadesetog veka pa ćemo tako u četvrtak, 20. novembra od 19.30 časova slušati priču o Bobu Marliju, najpoznatijem izvožaču rege muzike, čuvenom po polularizaciji ovog muzičkog žanra van granica Jamajke. Predavanje će održati Adrijana Stojanović.

Tokom novembra 2014. godine ostvariće se kulturna razmena Zagreba i Subotice pod nazivom "Subotica Express". Gostovanja mladih umetnika će se održati u Zagrebu, Hrvatska, u klubu Močvara i Pogonu Jedinstvo (Zagrebački centar za nezavisnu kulturu i mlade) od 29. novembra do 1. decembra 2014. godine, a u Omladinskom klubu Skladište Subotica, Srbija, održaće se od 22. do 24. novembra 2014. godine. Mladi subotički autori koji će se predstaviti u Zagrebu su bendovi Secret Man i Yus Yus, likovne umetnice Svetlana Ždrnja i Vanja Subotić i multimedijalni umetnik Desya Lovorov, kao i Regionalni festival gifova Gifest, a iz Zagreba nam dolaze književnica Asja Bakić, likovni umetnik Miron Milić, bend Brujači a takođe će biti prikazan izbor autorskih filmova nezavisne produkcije iz Zagreba.

U sredu, 26. novembra od 19.30 časova će se održati promocija knjige "Újfalusi cirkusz" na mađarskom jeziku. Gošće na promociji će biti autorka knjige Andrea Palašti i Emeše Kinga Fazekaš, čije pesme su objavljene u knjizi. Knjiga je objavljena u izdanju izdavačke kuće Forum.

Dvomesečni ciklus Radionica smartfon novinarstva se i ovog meseca nastavlja, a radionicu vodi diplomirana novinarka Tatjana Ljubić, uz gostujuće stručne predavače, i u saradnji sa sajtom subotica.com.

Prijave za psihodramsku radionicu su do 14. novembra, a za radionicu ilustracije i vizuelne naracije do 6. novembra, uz mogućnost prijave na adresu: office@danilokis.rs ili putem telefona na 024/523-566.

Ulaz na sve programe je slobodan.

Program Fondacije "Danilo Kiš" za novembar

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 9 godina i 5 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 2158
Povezane teme

Fondacija Danilo Kiš

omladinski klub "skladište"

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.