Komentara: 8
Pregleda: 8168

Prepucavanje navijača na Žutoj kući

12.08.2011. u 17:39h
Izvor: RTV Yueco
Prepucavanje navijača na Žutoj kući

Fasada Žute kuće ponovo je poslužila kao mesto prepucavanja dveju navijačkih grupa. Prvo je na fasadi ispisan veliki grafit plavom, a nakon toga je isti grafit prešaran crnom bojom. Ovo je već osama intervencija na fasadi Žute kuće, a ovogodišnji troškovi za ovu namenu blizu su cifre od pola miliona dinara.

Uništavanje fasada u gradu i ispisivanje grafita na većim gradskim površinama, kao što su spomenici, ili zgrade koje se ubrajaju u spomenike kulture, nikoga od Subotičana ne ostavljaju ravnodušnim. Pitanje koje je svaki anketirani prolaznik postavio jeste, ko tome može da stane na put?

Direkcija za izgradnju grada ima godišnji ugovor za održavanje objekata koja su pod zaštitom grada, kao i za spomenike kulture. Jedna od stavki jeste i čišćenje grafita, za koju je već do sada potrpšeno blizu pola miliona dinara. Do sada je za sedam čišćenja na Žutoj kući potrošeno blizu 360 hiljada dinara, dok će današnja osma intervencija koštati 100 hiljada dinara.

Žuta kuća Subotica - grafiti

U gradu se nalazi nekoliko objekata koji nisu u vlasništvu grada, a koji zbog raličitih grafita predstavljaju ruglo centra Subotice. Jedan od takvih objekata je i bivši Dom Vojske. Prema rečima ljudi iz Direkcije za izgradnju grada jedina situacija kada mogu da deluju na privatnim objektima jeste ukoliko grafit sadrži neku šovinističku ili drugu uvredljivu poruku.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 12 godina i 8 meseci
Komentara: 8
Pregleda: 8168
Povezane teme

grafiti

navijači spartaka

žuta kuća

navijači partizana

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.