Komentara: 14
Pregleda: 19548

Preminuo Slavko Parać, dugogodišnji funkcioner DS-a

08.02.2017. u 10:28h > 15:10
Izvor: Subotica.com
Dugogodišnji član i funkcioner DS-a, odbornik, pokrajinski poslanik i nekadašnji predsednik Skupštine Subotice, Slavko Parać, preminuo je u 63. godini nakon duge i teške bolesti. Komemoracija i sahrana su zakazani za četvrtak.
Preminuo Slavko Parać, dugogodišnji funkcioner DS-a

Slavko Parać (1954) član je bio član Demokratske stranke od 2005. godine, dok je na čelu gradskog odbora bio od 20. decembra 2014. godine do 14. januara 2017. godine kada ga je nasledio takođe dugogodišnji član ove stranke i nekadašnji gradonačelnik Subotice, Saša Vučinić.

U svojoj dugoj političkoj karijeri Parać je, između ostalog, bio pokrajinski poslanik i višegodišnji odbornik (2004-2017), a u periodu od 2010 - 2012. godine bio i predsedavajući gradske skupštine.

Preminuo Slavko Parać, dugogodišnji funkcioner DS-a

U Demokratskoj stranci su nam potvrdili da je njihov dugogodišnji član i funkcioner preminuo.

Slavko Parać, poznatiji u javnosti kao "drug Slavko", preminuo je sinoć oko 21,30 časova, a bitku je izgubio nakon borbe sa teškom bolesti koja ga je i sprečavala da u poslednjih godinu dana bude aktivniji u političkom životu grada.

Od njega se putem društvene mreže Fejsbuk "oprostio" i aktuelni predsednik GrO DS, Saša Vučinić, rečima: "Večno cu ga pamtiti kao čoveka vedrog i čistog duha, širokog osmeha i dobrih namera. Bio je čovek i prijatelj u punom smislu tih reči. O takvom prijatelju većina ljudi može samo čitati u lepim knjigama a ja sam mu zahvalan što sam imao privilegiju da doživim takvo prijateljstvo."

Saopštenje Demokratske stranke, Gradskog odbora Subotica

Istaknuti društveno – politički radnik, veliki borac za pravdu, dijalog i toleranciju, Slavko Parać, preminuo je 07.02.2017. godine, posle duge i teške bolesti u 63. godini života.

Slavko je svoju političku karijeru započeo u svojoj ranoj mladosti angažovanjem u Savezu socijalističke omladine u Subotici, nakon čega je postao predsednik Saveza socijalističke omladine Jugoslavije. U svojoj bogatoj političkoj karijeri obavljao je mnoge značajne funkcije u Subotici, u organima Autonomne pokrajine Vojvodine, kao i saveznim organima. Subotičani će ga pamtiti kao jednog od osnivača antiratnog pokreta Golubovi Subotice i predsednika Saveza građana Subotice. Poslednjih 12 godina svog života posvetio je radu u Demokratskoj stranci gde je u jednom mandatu bio predsednik Gradskog odbora i poslanik Skupštine Autonomne pokrajine Vojvodine, a u četiri poslednja mandata i odbornik u Skupštini grada Subotice gde je obavljao i funkcije zamenika predsednika i predsednika Skupštine grada Subotice.

Preminuo Slavko Parać, dugogodišnji funkcioner DS-a

Drug Slavko, kako je sa osmehom prihvatao da ga zovemo, plenio je svojom otvorenošću, osmehom i optimizmom, nalazeći vremena za svakog ko mu se obratio. Njegova nepresušna energija nas je sve okupljala i inspirisala u najtežim trenucima.

Njegovim preranim odlaskom subotička javnost ostala je bez vrednog i požrtvovanog političkog aktiviste, a oni koji su imali privilegiju i čast da ga lično poznaju ostali su bez iskrenog prijatelja i čoveka velikog srca.

Komemoracija povodom smrti Slavka Paraća održaće se u četvrtak (09.02.2017.)  u 12h u Velikoj većnici Gradske kuće, a sahrana će se obaviti u 15h na Palićkom groblju iz mrtvačnice.

// kraj saopštenja

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 7 godina i 2 meseca
Komentara: 14
Pregleda: 19548

Povezana vest

Povezane teme

Saša Vučinić

Slavko Parać

Demokratska stranka

in memoriam

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.