Komentara: 0
Pregleda: 3757

Preduzetnička obuka, radionica i seminar na Visokoj školi za vaspitače i trenere

23.04.2019. u 15:15h
Izvor: Subotica.com
Visoka škola strukovnih studija za obrazovanje vaspitača i trenera započinje projekat "Change your mind – Citizens in charge" u okviru kojeg će se organizovati preduzetnička obuka, radionica za žene i seminar za profesore. Projekat se realizuje u saradnji s Akademijom za političko obrazovanje i demokratizaciju iz Linca, uz podršku Austrijske razvojne agencije.
Preduzetnička obuka, radionica i seminar na Visokoj školi za vaspitače i trenere

Petodnevna preduzetnička obuka, koja će se održati od 13. do 17. maja, namenjena je nezaposlenim, ali i svim građanima koji žele da aktivno učestvuju u promeni društveno-ekonomskih prilika u našoj sredini. Prema rečima Gordane Vukov Ciganjik, saradnice za odnose s javnošću na Visokoj školi, polaznici obuke će biti u prilici da nauče kako da definišu preduzetničku ideju, izrade strategiju i biznis plan, te istraže tržište, a u tome će im pomoći predavačice Petra Hauser i Sara Kerstin Breuer, ekspertkinje iz Linca koje će predstaviti i austrijske preduzetničke prilike i primere dobre prakse.

- Dobro je poznato da se u našoj sredini pretežno teži pronalasku posla u nekoj od javnih institucija nakon završetka studija, međutim, naša ideja je da to promenimo i da osvestimo naše studente da sami stvaraju svoje poslovne prilike. U tom smislu je ovaj projekat od velikog značaja, jer će ponuditi autrijske primere i način na koji oni shvataju preduzetništvo, s obzirom na to da je istraživanje pokazalo da se naši mladi ljudi tek na sredini 30-ih godina odlučuju na preduzetništvo, dok su mladi u Evropi oko 10 godina mlađi kada pokreću sopstveni biznis - objasnila je Vukov Ciganjik, dodajući da će nakon obuke, polaznici dobiti sertifikat i mentorsku podršku tokom pokretanja biznisa. 

U okviru projekta, organizovaće se i tročasovna radionica za žene pod nazivom "Skrivena snaga žene" u ponedeljak, 13. maja, a cilj radionice je da se žene podstaknu na samorazvoj i samozapošljavanje. Projekat će zatvoriti jednodnevni seminar o preduzetništvu u subotu, 18. maja, namenjen profesorima Visoke škole, ali i svim drugim profesorima sa fakulteta, na kojem će biti reči o tome kako da preduzetnička znanja implementiraju u nastavni proces.

Preduzetnička obuka, radionica i seminar na Visokoj školi za vaspitače i trenere

Visoka škola strukovnih studija za obrazovanje vaspitača i trenera obrazuje kadar iz medicinskih, društveno-humanističkih i sportskih nauka, s posebnim akcentom na stručnu praksu tokom studija, a kako je istakla dr Nataša Čamprag Sabo, profesorka Škole i pomoćnica direktora za nastavu, jedan od strateških ciljeva ove obrazovne ustanove je razmena znanja na svim nivoima, unapređivanje sredine u kojoj posluje i implementacija inovativnih preduzetničkih ideja.

- Naša vizija je da razvijemo jednu kreativnu, multidisciplinarnu obrazovnu instituciju iz koje će izlaziti stručan i kompetentan kadar, koji će biti prožet inicijativnom i željom za permanentnim učenjem. U skladu s tim, u Školi su otvoreni Centar za karijerno savetovanje, radionice za zdrave stilove života, naši studenti učestvuju u brojnim kampanjama i humanitarnim akcijama, a takođe gotovo svakodnevno organizujemo predavanja, seminare, obuke iz oblasti sporta, medicine i ishrane - poručila je dr Čamprag Sabo.

Učešće na sva tri programa koja će se u toku maja realizovati u okviru projekta "Change your mind – Citizens in charge" je besplatno, a radni jezik je engleski. Kako je broj polaznika ograničen, iz Škole apeluju na zainteresovane kandidate da se prijave na željeni program do 7. maja, putem ovog linka.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 5 godina i 1 nedelju
Komentara: 0
Pregleda: 3757

Povezana vest

Povezane teme

visoka škola za obrazovanje vaspitača i trenera

seminar

radionica

besplatna obuka

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.