Komentara: 1
Pregleda: 8936

Predstava "Karmen" dobitnik Gran pri nagrade Međunarodnog festivala pozorišta za decu

26.05.2013. u 15:15h
Izvor: RTV Yueco
Na 20. Međunarodnom festivalu pozorišta za decu održanom u Subotici, nagradu Gran pri za najbolju predstavu u celini ponela je predstava "Karmen", u izvođenju ruskog pozorišta lutaka "Teremok" iz Vologde,
Predstava "Karmen" dobitnik Gran pri nagrade Međunarodnog festivala pozorišta za decu

Žiri je nagradu za najbolju režiju dodelio je predstavi "Pikova dama", Oblasnog pozorišta lutaka iz Grodnog, Belorusija, u režiji Olega Žjugžde, a specijalnu nagradu za originalnost i fantaziju predstavi "Beskrajni snovi", autora i reditelja Bonja Lungova, u izvođenju Pozorišta za decu u mlade iz Skoplja, Makedonija. Specijalna nagrada za lutkarski pozorišni eksperiment dodeljena je predstavi "Juki papet vorks", autorke i rediteljke Juki Kudo, iz Kamakure, Japan, dok je specijalna nagrada za negovanje tradicije i ritualnog teatra dodeljena za predstavu "Pod večnim svetlom Kumalana" Državnom pozorištu lutaka iz Ulan - Udea u Rusiji.

Pet ravnopravnih nagrada za glumačko stvaralaštvo  dodeljeno je Lauri Bartolomej, glumici Pozorišta lutaka "La kapra balerina" iz Akvapendentea, Italija, zatim Maruši Majer iz Mini teatra iz Ljubljane, Slovenija, Larisi Mikulič i Aleksandru Jendžejevskom iz Grodnenskog oblasnog pozorišta lutaka iz Grodna u Belorusiji, dok je kolektivna glumačka nagrada pripala ansamblu predstave "Muvica Zujalica", u izvođenju Pozorišta lutaka i glumaca "Skomoroh" iz Tomska u Rusiji.

Pored toga, žiri je  dodelio i nagradu za  najbolje estetsko i tehnološko rešenje lutaka, i to ovogodišnjoj dobitnici nagrade za životno delo "Mali princ" Evi Farkašovoj, koja je osmislila tehnološko rešenje lutaka u predstavi "Bajka o vitezu bez konja" u izvođenju Pozorišta mladih iz Novog Sada. Nagrada za najbolju originalnu muziku dodeljena je Peteru Kusu za muziku u predstavi "Luda Šuma", u izvođenju Pozorišta "Glej" iz Ljubljane i Đečijeg kazališta "Dubrava" iz Zagreba. Takođe je dodeljena i nagrada za najbolju scenografiju, i to Gael Bušeri za scenografiju predstave "Riba ribolovac" u izvođenju Teatra "Luten" iz Balmea u Francuskoj.

Na ovogodišnjem jubilarnom, 20. Međunarodnom festivalu pozorišta za decu u Subotici, publici je predstavljeno 21 ostvarenja iz 14 zemalja - od Japana, preko Rusije, Francuske, Slovačke, Poljske, Belorusije do Hrvatske, Austrije, Bugarske, Mađarske, Italije, Makedonije, Slovenije i Srbije.

Izvor: RTV Yueco
Ceremonija zatvaranja 20. Međunarodnog festivala pozorišta za decu Ceremonija zatvaranja 20. Međunarodnog festivala pozorišta za decu Ceremonija zatvaranja 20. Međunarodnog festivala pozorišta za decu Ceremonija zatvaranja 20. Međunarodnog festivala pozorišta za decu Ceremonija zatvaranja 20. Međunarodnog festivala pozorišta za decu Ceremonija zatvaranja 20. Međunarodnog festivala pozorišta za decu Ceremonija zatvaranja 20. Međunarodnog festivala pozorišta za decu Ceremonija zatvaranja 20. Međunarodnog festivala pozorišta za decu
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 10 godina i 11 meseci
Komentara: 1
Pregleda: 8936
Povezane teme

međunarodni festival pozorišta za decu

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.