Komentara: 2
Pregleda: 1507

Predsednik Skupštine grada primio predsednicu Nacionalnog saveta hrvatske nacionalne manjine

01.10.2020. u 16:16h
Izvor: Subotica.com
Predsednik Skupštine grada, Balint Pastor, sastao se danas s delegacijom Nacionalnog saveta hrvatske nacionalne manjine (HNV) koju je predvodila predsednica Jasna Vojnić.
Predsednik Skupštine grada primio predsednicu Nacionalnog saveta hrvatske nacionalne manjine

Predsednica HNV upoznala je predsednika Skupštine grada o dosadašnjim aktivnostima i radu Saveta, kao i pomacima koji su se ostvarili, a izuzetno su važni za hrvatsku zajednicu.

Na sastanku je bilo reči i o izazovima i problemima sa kojima se suočava hrvatska nacionalna manjina u oblastima o kojima se stara Nacionalni savet hrvatske nacionalne manjine, kao što su obrazovanje, informiranje, kultura i službena upotreba jezika i pisma. Pored problema sa kojima se Nacionalni savet susreće tokom svog rada istaknute su i pozitivne informacije kao što je činjenica da je ove godine obeleženo punih 18 godina postojanja celovite nastave na hrvatskom jeziku.

Predsednik Skupštine grada primio predsednicu Nacionalnog saveta hrvatske nacionalne manjinePastor je istakao da će nakon što se upoznao sa problemima pripadnika hrvatske zajednice nastojati da preduzme radnje koje bi doprinele rešavanju problema i one nacionalne manjine.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 3 godine i 6 meseci
Komentara: 2
Pregleda: 1507
Povezane teme

hrvatsko nacionalno veće

balint pastor

predsednik skupštine

hrvatska nacionalna manjina

jasna vojnić

hrvatski nacionalni savet

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.