Komentara: 38
Pregleda: 6160

Predizborno građevinarstvo na -10ºC

02.02.2012. u 15:43h
Izvor: RTV Yueco
Predizborno građevinarstvo na -10ºC

Gradski odbor LDP Subotica povodom stalne kampanje gradskih funkcionera u vezi izgradnje bazena na Prozivci postavlja pitanje – koliko grad Subotica svojim postupanjem radi na zaštiti prava zaposlenih?

Otvaranje gradilišta novog bazena na Prozivci, što je narudžbina grada, otvorilo je mnoga pitanja, a sadašnja i najavljena hladnoća samo je aktuelizovala jedno od njih: kakav je položaj zaposlenih na gradilištu? Kada nastupaju uslovi u kojima grad mora zabraniti rad na otvorenom, zbog opasnosti po zdravlje zaposlenih? Zar -10 stepeni Celziusove skale nisu nehumani uslovi?

Svedoci smo da dnevne temerature padaju i da se najavljuju rekordne hladnoće, ali gradilište bazena to ne primećuje. Donošenje odluke da se radovi na bazenu na Prozivci započnu u decembru pokazuje da niko u rukovodstvu grada nije čuo da je građevinarstvo delatnost sa sezonskim karakterom ne po nameri građevinaca, nego po prirodnim uslovima i da moraju postojati zaista opravdani razlozi za izuzecima od sezonskog karaktera građevinarstva.

Jedna od nadležnosti grada je da proglašava vanredno stanje zbog elementarnih nepogoda. Da li je prosečna dnevna temperatura ispod 0ºC razlog za proglašenje vanrednog stanja i ograničenje rada na otvorenom dok traju tako niske temperature? Verovatno nije za gradske funkcionere, čiji su automobili za prevoz na posao i kancelarije u kojima rade topli. A za radnike na gradilištu? I za sve zaposlene čiji je posao na otvorenom?

Bazen - Subotica - Prozivka

Grad Subotica je pojedinačno među najvećim privrednim subjektima na svojoj teritoriji i po obimu poslovanja i kao poslodavac. Zato svi poslovni potezi grada imaju direktan uticaj na sve druge privredne subjekte i poslodavce. Gde je odgovornost grada u pogledu svog odnosa prema posredno angažovanim radnicima, kao što su radnici na gradilištu bazena na Prozivci? Treba li objašnjavati kakav primer svojim postupanjem grad daje drugim poslodavcima.

Predizborni urbanizam i predizborno graditeljstvo, čija je svrha izvan svakog urbanizma i građevinarstva i koja za jedinu svrhu ima samo predizbornu kampanju, izraz su nakazne politike za koju nema nikakvog opravdanja. Nema tu ni smisla, ni prava, niti pravde. Samo očajničko pitanje gradskim funkcionerima: kolika je cena zdravlja građevinskih radnika?

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 12 godina i 2 meseca
Komentara: 38
Pregleda: 6160
Povezane teme

LDP Subotica

bazen u subotici

gradski bazen

liberalno demokratska partija

bazen prozivka

zatvoreni bazen u subotici

bazen na prozivci

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.