Komentara: 74
Pregleda: 12627

Pravilnik o fotografisanju dece podelio javnost

30.11.2017. u 19:04h > 01.12.2017. u 10:02h
Izvor: Subotica.com
Predškolska ustanova „Naša radost“ donela je Pravilnik o fotografisanju i snimanju dece koji, između ostalog, nalaže da roditelji prilože overenu saglasnost da se slažu da im deca budu slikana.
Pravilnik o fotografisanju dece podelio javnost

Iako pozdravljaju donošenje Pravilnika i sve ono što ustanova radi na bezbednosti mališana, roditelji smatraju da nije nužno da saglasnost bude i overena kod notara, jer to iziskuje dodatne troškove.

- Pre godinu dana održana je poslednja sednica Saveta roditelja na kojoj se govorilo o ovoj tematici i niko nas potom nije konsultovao pri izradi Pravilnika. Tek kada je on izašao videli smo propuste, od kojih je najveći da izjave saglasnosti za slikanje budu overene kod Notara – kaže Boris Saulić, jedan od predstavnika roditelja. - Mislimo da overe kod notara nisu neophodne, ne verujem da je to praksa u osnovnim i srednjim školama, niti smo čuli da se u nekom drugom mestu primenjuje. To  donosi nove troškove, jer moraju da overe oba roditelja ili staratelja i to za svako dete koje ide u vrtić. Ako je jedna overa kod notara 360 dinara onda nije teško izračunati koliko za to treba novca.

U PU „Naša radost“ objašnjavaju da overavanje izjava saglasnosti nalaže zakon i da je Pravilnik urađen u skladu sa svim propisima, a da su u njegovoj izradi konsultovani advokati.

- Pored toga, overene izjave biće i za preuzimanje deteta, odnosno ko od roditelja ili staratelja odvodi mališana. Izaći ćemo u susret roditeljima te će obe izjave biti na jednom obrascu i to za svu decu koja idu u naše vrtiće – objašnjava Veljko Vojnić, tehnički direktor „Naše radosti“. - Tako jedan potpis kod notara košta 360 dinara, a ukoliko je dvoje roditelja ili staratelja to će iznositi 720 dinara. Štampaju se obrasci i svi će ih dobiti da popune za svoju decu.

Dodatak: Pravilnik o snimanju i fotografisanju u Predškolskoj ustanovi "Naša radost" Subotica

Oformljena Radna grupa za analizu Pravilnika 

Neformalno udruženje roditelja Naše radosti u Subotici pozvalo je zainteresovane roditelje čija su deca upisana u Predškolsku ustanovu "Naša radost" u Subotici, kao i zaposlene u Ustanovi, da je oformljena Radna grupa za analizu Pravilnika o snimanju i fotografisanju u Predškolskoj ustanovi "Naša radost" u Subotici. Radna grupa je oformljena kao deo organizacionog delovanja Neformalnog udruženja roditelja Naše radosti u Subotici (napomena: Radna grupa nije radna jedinica niti deo Predškolske ustanove "Naša radost" u Subotici, niti su u obavezni zaposleni ili roditelji da učestvuju u radu ove Radne grupe).

Kako se navodi, Radna grupa ima za cilj da ukaže na eventualne nedostatke i moguća unapređenja sadržaja pomenutog dokumenta te stoji poziv da se zainteresovani uključe u proces analize i pošalju (do petaka, 8. decembra) svoje komentare i predloge za unapređenje sadržaja putem imejl adrese nu.roditelja.nr@gmail.com ili putem onlajn formulara

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 6 godina i 4 meseca
Komentara: 74
Pregleda: 12627
Povezane teme

Naša Radost Subotica

predškolska ustanova

predškolska ustanova naša radost

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.