Komentara: 17
Pregleda: 11283

Poziv Gradonačelniku za kumstvo

11.11.2011. u 16:57h
Poziv Gradonačelniku za kumstvo

Obradovao nas je jutrašnji poziv roditelja čija deca pohađaju nastavu u školi Ivan Goran Kovačić (Subotica, Centar III).

Povod pozivanju u ranim jutarnjim satima je bio taj, što je konačno POLEGNUT JEDAN POLICAJAC ispred pešačkog prelaza kod škole... Roditelji su bili zaista uzbuđeni i srećni, obzirom da su na ovog "policajca" čekali više od 2 godine! O ovome detaljnije možete pročitati i u rubrici "Pištaljka".

Udruženje roditelja "Naša deca" iz MZ Centar III je pokrenuo inicijativu za postavljanje ležećeg policajca, odnosno obezbeđivanja pešačkog prelaza, još u septembru 2009.godine. Inicijativu su pokrenuli roditelji čija su deca pošla 1.septembra u ovu školu, a kao nastavak niza akcija u vrtiću "Kolibri" - Ivan Goran Kovačić koju smo sprovodili od aprila do septembra 2009.godine....

Međutim nailazili smo na brojne prepreke, koje danas ne želimo ni da spomenemo, kako ne bi pokvarili radost dece, pre svega, a i roditelja koji više neće morati preterano da se brinu zbog vozača pojedinaca, koji ovom malom ulicom prolaze kao na trkačkoj stazi.

Danas je i ova akcija ZAVRŠENA.

Danas ne želimo nikog posebno da hvalimo, niti da krivimo ili kritikujemo, jer ovakva dešavanja ne bi trebala uopšte biti spomenuta. Trebalo bi da se podrezumeva. Bezbednost naše dece bi trebalo da je na prvom mestu, kako sad, tako i u buduće!

Zato šmo odlučili da se malo našalimo i da u tom duhu obeležimo današnji dan, pa motivisani lepim osećanjima i u slavljeničkoj euforiji uputimo ovo pismo Gradonačelniku grada Subotice umesto reči pohvale.

POZIV ZA GRADONAČELNIKA

Poštovani Gradonačelniče grada Subotice, sa radošću Vas obaveštavamo da se dana 11.11.2011.godine u ranim jutarnjim satima rodio naš sin Željko Lenjavac Plastični.

Željko je rođen u Subotici, ul.Ive Lole Ribara.

On će tokom svog života štititi našu decu koja vredno pohađaju osnovnu školu IVAN GORAN KOVAČIĆ.

Njegova majka je Udruženje roditelja "Naša deca" iz MZ Centar III, a otac Lokalna samouprava grada Subotice. Njegovi roditelji su vodili tešku borbu, ponekad međusobnu, ali smo uvereni da su oboje biti motivisani istim razlozima, i u istom cilju. Tako je Željko nastao veštačkom oplodnjom... Majka je bila dosta iscrpljena od uloženog truda i rada proteklih godina, a za malo da je izgubila i veru u svoj cilj.... Ali se preko noći (izmedju 10. i 11. novembra) desilo čudo... Mađioničar Merlin je doneo na svet Željka...

Kako bi izrazili zahvalnost i obeležili ovaj divan dan, POZIVAMO GRADONAČELNIKA grada Subotice da bude KUM našem Željku.

Kako je uloga kuma vrlo važna jer se njemu ukazuje veliko poštovanje i smatra se duhovnim tvorcem deteta, ali uz obavezu da ga tokom života podržava i poučava... smatramo da niko drugi ne bi bio dosledan ove uloge u Željkovom životu. Gospodin Gradonačelnik bi tako -kao kum - imao obavezu da ga štiti i čuva od ljudi zlih namera... ali i da spreči njegovo preseljenje... Njegov dom je tu, gde je danas postavljen.

Zato molimo Gradonačelnika grada Subotice, da prihvati ovaj poziv za kumstvo, ali ujedno i obavezu!

A nama ništa drugo ne preostaje nego da ga obavestimo o našim budućim namerama. Cilj nam je, da imamo još puno ovakvih lepih trenutaka, povoda za radost i slavlje, da obezbedimo našoj deci mir i sigurnost na ulicama našeg grada, te u istoj nameri želimo još puno "Željka" da usvojimo. DA USVOJIMO .... ne da ih veštački stvaramo uz veliku borbu.

Šalu na stranu, HVALA SVIMA KOJI SU UČESTVOVALI U POSTAVLJANJU DUGO OČEKIVANOG LEŽEĆEG POLICAJCA.Hvala našoj deci što su razumna i odgovorna, što su sa velikim oprezom i pažnjom i do sada prelazili preko pešačkog prelaza. Hvala učiteljima, učiteljicama, nastavnicima, nastavnica, mamama, tatama, bakama, dekama... SVIMA koji ih ispravno vaspitavaju i hvala svima koji podržavaju ovakve akcije!

lezeci policajac

Postavljeno pre 12 godina i 5 meseci
Komentara: 17
Pregleda: 11283
Povezane teme

Saša Vučinić

gradonačelnik Subotice

ležeći policajci

Oš Ivan Goran Kovačić

udruženje roditelja naša deca

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.