Komentara: 45
Pregleda: 10825

Ponovo dvotarifni sistem grejanja

29.01.2016. u 18:25h
Izvor: Subotica.com
Usluge daljinskog grejanja koje u našem gradu pruža JKP "Subotička toplana" građani se ponovo plaćati po dvotarifnom sistemu, koji uključuje fiksni i varijabilni deo i to po aktuelnim cenama iz februara 2013. godine - odlučilo je danas Gradsko veće Subotice.
Ponovo dvotarifni sistem grejanja

Građani čije domove greje "Toplana" tokom cele godine će plaćati 27,33 dinara po kvadratnom metru, dok će u toku grejne sezone plaćati 4,79 dinara po utrošenom kilovat času. Građani u stambenim objektima plaćaće istu cenu grejanja koja je doneta u februaru 2013. godine, poslovni potrošači mogu da računaju na pojeftinjenje cena.

Iako je na početku sezone bilo reči da će "Toplana" tražiti povećanje cena usluga za jedanaest odsto, u razgovoru sa čelnicima grada od te namera se odustalo.

- U razgovoru sa stručnim službama koje vode računa o troškovima našeg poslovanja napravljen je kompromis, nastaviće se naplata po postojećim cenama i jedina razlika će biti dvotarifni sistem, koji smo po odluci Vlade Srbije obavezni da uvedemo – objašnjava Dervo Ahmetović, direktor JKP "Subotička toplana".

Po njegovim rečima, prošečna cena grajanja u Subotici iznosi ispod 80 dinara po kvadratu, što je jedan od najeftinijih gradova u Srbiji.

- Istina, postoje ekstremno veliki računi u pojedinim zgradama, ali su oni uslovljeni stanjem unutrašnjih instalacija, stanjem zgrade, ponašanjem stanara – dodaje Ahmetović. - Na ogromnu razliku između računa utiče i postojeći jednotarifni sistem, ali i činjenica da zajednički troškovi sada iznose samo pet odsto. Podneli smo zahtev da ona bude 20 odsto i da se deli na sve stanare u zgradi. Dnevno imamo tri, četiri reklamacije, na svaku odgovorimo i izađemo na teren i u većini slučajeva ustanovimo da su neosnovane.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 8 godina i 3 meseca
Komentara: 45
Pregleda: 10825

Povezane vesti

Povezane teme

subotička toplana

toplana subotica

grejanje

cene grejanja

gradska toplana

računi za grejanje

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.