Komentara: 14
Pregleda: 6700

Pokrajinski sekretar Vuletić boravio u radnoj poseti Subotici

07.07.2016. u 02:22h
Izvor: Subotica.com
Pokrajinski sekretar za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova Predrag Vuletić boravio je juče u radnoj poseti Subotici. On se sastao se sa Ilijom Đukanovićem, članom Gradskog veća koji ga je upoznao sa aktuelnom situacijom u ovoj oblasti.
Pokrajinski sekretar Vuletić boravio u radnoj poseti Subotici

Ovom prilikom Vuletić je obišao i Dom za decu ometenu u razvoju „ Kolevka“, privremeni prihvatni centar za migrante u Subotici i granični prelaz Horgoš , gde se nalazi neformalni migrantski kamp, navodi se na sajtu Pokrajinske vlade.

Pokrajinski sekretar Vuletić boravio u radnoj poseti Subotici

U razgovoru resornog sekretara sa predstavnicima gradske vlasti, direktorom Doma za decu ometenu u razvoju „Kolevka“ Nenadom Kozomorom, ocenjeno je da je jedan od osnovnih problema, koji je do sada bio prisutan u radu, nedovoljna saradnja i komunikacija sa predstavnicima Pokrajinske vlade u oblasti socijalne zaštite.

Pokrajinski sekretar Vuletić boravio u radnoj poseti Subotici

Direktor Kozomora naglasio je da iz Pokrajinske vlade posete „Kolevci“ nije bilo poslednje tri godine. Kako je još rekao, dogradnja ovog doma, u okviru projekta „Podrška maloletnim migrantima bez pratnje u Srbiji“, biće realizovana iz sredstava koje je obezbedilo resorno ministarstvo, a koju finansira Vlada Švajcarske konfederacije.

Milimir Vujadinović, ispred radne grupe za praćenje migranata, ističe da je briga Pokrajine za ovaj centar izostala, te da je ovo prva poseta predstavnika Pokrajinske vlade. Prema njegovim rečima Pokrajinski savet za migracije, koji je Pokrajinska vlada osnovala u avgustu 2015. godine, nije pokazala interesovanje za pomoć prihvatnom centru i pitanje migranata u Subotici.

Resorni sekretar Predrag Vuletić ukazao je danas u Subotici na značaj kontinuirane komunikacije i saradnje svih nivoa vlasti i nadležnih institucija u oblasti socijalne zaštite.

Pokrajinski sekretar Vuletić boravio u radnoj poseti Subotici

„Obići ćemo sve ustanove socijalne zaštite, čiji je osnivač Pokrajinska vlada, nakon čega će uslediti zajednički sastanak, koji treba da doprinese unapređivanju komunikacije i saradnji svih nivoa vlasti na putu do krajnjeg korisnika“, rekao je Vuletić.

Vuletić je lokalnu samoupravu i ustanove socijalne zaštite pozvao da aktivno prate konkurse resornog sekretarijata, ukazavši na značaj projektnog finansiranja.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 7 godina i 9 meseci
Komentara: 14
Pregleda: 6700
Povezane teme

milimir vujadinović

nenad kozomora

ilija đukanović

predrag vuletić

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.