Komentara: 0
Pregleda: 1564

Pokrajinski plan zapošljavanja

21.04.2010. u 16:09h
Izvor: RTV Yueco
<p>Vlada Vojvodine je na dana&scaron;njoj sednici donela akcioni plan zapo&scaron;ljavanja u AP Vojvodini, za čiju realizaciju su obezbeđena sredstva u pokrajinskom budžetu. Akcionim planom defini&scaron;u se prioriteti i utvrđuju programi i mere koji će se realizovati u 2010. godini, kako bi se postiglo održivo povećanje zaposlenosti.</p>
Pokrajinski plan zapošljavanja

Prioriteti aktivne politike zapošljavanja u 2010. godini prvenstveno su usmereni na ulaganje u ljudske resurse, podsticanje socijalne inkluzije na tržištu rada i otvaranje novih radnih mesta. U tom smislu prioriteti politike zapošljavanja na teritoriji Vojvodine u ovoj godini su: očuvanje postojećih i podrška otvaranju novih radnih mesta, smanjivanje uticaja ekonomske krize na postojeće poslove i sprečavanje značajnijeg porasta broja i stope nezaposlenih u AP Vojvodini, veće ulaganje u ljudske resurse poboljšanjem obrazovanja i kroz obuku u skladu sa ponudom i potražnjom na tržištu rada, kao i promovisanje socijalne inkluzije i jednakih mogućnosti na tržištu rada. U 2010. godini, aktivna politika zapošljavanja biće usmerena na realizaciju aktivnosti koje će dati rezultate na kratak rok, ali i na one koje će u srednjoročnom periodu dovesti do uspostavljanja stabilnog i održivog trenda rasta zaposlenosti, smanjivanja regionalnih razlika, povećanja produktivnosti, sprečavanja isključenosti sa tržišta rada i socijalnu inkluziju. Budžetom AP predviđena su sredstva za realizaciju novih mera i mera aktivne politike zapošljavanja koje su započete u 2009. godini. To su: zapošljavanje pripravnika na određeno vreme, novo zapošljavanje nezaposlenih lica, samozapošljavanje nezaposlenih lica i javni radovi.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 14 godina i 1 nedelju
Komentara: 0
Pregleda: 1564
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.