Komentara: 6
Pregleda: 15419
Video

Podržimo devojčice iz Subotice na takmičenju Pesme Evrope

19.06.2017. u 16:10h
Izvor: Subotica.com
Na ovogodišnjoj manifestaciji "Srbija u ritmu Evrope", koja će se održati 25. juna u Somboru, učestvovaće devojčice iz Subotice. Naš grad će na takmičenju predstaviti plesom i pesmom države Portugal.
Podržimo devojčice iz Subotice na takmičenju Pesme Evrope

U saradnji sa direktorima osnovnih i srednjih škola, u Subotici je u januaru održana audicija, na kojoj je od 20 najtalentovanijih đaka izabran tim od sedam devojčica. Naš grad će na festivalu predstavljati Mina Stanković, Maša Čegar, Nikolet Jakša, Eleonora Zedi, Henrieta Maronka, Enike Meznerič i Aleksandra Ziđarev.

Centralna manifestacija održaće se 25. juna u Somboru, gradu prošlogodišnjih pobednika. Devojčice iz Subotice će modernim plesom i pesmom predstaviti državu Portugal, a na manifestaciji će se takmičiti sa decom iz još 19 gradova Srbije.

Podržimo devojčice iz Subotice na takmičenju Pesme Evrope

Direktan prenos takmičenja biće na Televiziji Prva od 11 časova, a odluku o pobedniku takmičenja doneće gledaoci na osnovu sms glasova. Za devojčice iz Subotice gledaoci će moći da glasaju slanjem poruke na broj 1557, sa tekstom PESMA 14 (razmak je neophodan). Sa jednog broja može se poslati neograničen broj poruka, a cena jedne poruke je 65 dinara + PDV.

Polovina od ukupnog prihoda, dobijenog od sms poruka, biće donirana pobedničkom gradu za bolnice, škole, obdaništa, sportske i kulturne ustanove. Pobednički tim će osvojiti sedmodnevno putovanje u evropsku zemlju koju je predstavljao na festivalu, a grad pobednika će u narednom ciklusu biti domaćin takmičenja.

Projekat "Srbija u ritmu Evrope" nastao je 2008. godine, s ciljem da osnovci i srednjoškolci Srbije upoznaju kulturu evropskih zemalja, kroz pesmu i igru. Pre ovoga, deca iz Subotice su dva puta bila učesnici takmičenja, 2011. i 2012. godine.

Podržimo devojčice iz Subotice na takmičenju Pesme Evrope

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 6 godina i 10 meseci
Komentara: 6
Pregleda: 15419

Povezana vest

Povezane teme

srbija u ritmu evrope

pesma evrope

sombor

deca iz subotice

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.