Komentara: 2
Pregleda: 4459

Podeljeni paketi ugroženim građanima

17.10.2016. u 18:40h
Izvor: Subotica.com
Povodom Međunarodnog dana borbe protiv siromaštva, u prostorijama Gradske organizacije Crvenog krsta organizovana je podela paketa za socijalno najugroženije građane.
Podeljeni paketi ugroženim građanima

Na osnovu spiska Centra za socijalni rad, podeljeno je 2398 paketa hrane i 370 paketa higijene. Za ovu namenu iz gradskog budžeta izvojeno je oko 3,6 miliona dinara.

- Paketi su distribuirani po mesnim zajednicama, danas je na svim mestima počela podela. Sadržaj paketa je već godinama konstantan, iako je Crveni krst Subotica za 2016. godinu uputio lokalnoj samoupravi zahtev da se poveća iznos sredstava za nabavku paketa da bi povećali i broj paketa a i da bi sadržaj tih paketa bio kvalitetniji. Nažalost, nisu nam dodeljena tražena sredstva već smo ostali na nivou od prethodnih godina, pa su i paketi isti. Kako smo poslednje dve godine radili javne nabavke za pakete, za ista sredstva uspeli smo da dobijemo nešto više paketa - kaže sekretar Crvenog krsta, dr Siniša Trajković.

Paket hrane i higijene je velika pomoć za našeg sugrađanina, M. D. jer njegova petočlana porodica nema sigurnih primanja, te ostvaruje pravo na novčanu socijalnu pomoć.

- Mnogo mi znači paket koji sam danas dobio. Nema posla, niko ne radi pa živimo teško - kaže naš sugrađanin.

Paketi se mogu preuzeti u mesnim zajednicama, svakog dana od 9 do 12 časova sa važećom ličnom kartom i potvrdom Centra za socijalni rad. Povodom Dana hrane, obroci u Narodnoj kuhinji danas će takođe biti bogatiji. Uz obrok, najmlađi korisnici će biti posluženi voćem i slatkišima.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 7 godina i 6 meseci
Komentara: 2
Pregleda: 4459
Povezane teme

crveni krst

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.