Komentara: 6
Pregleda: 5381

Počelo skidanje grafita

08.09.2011. u 18:15h
Izvor: RTV Yueco
Počelo skidanje grafita

Učenici Politehničke škole, odnosno dekorateri zidnih površina, počeli su sa skidanjem grafita na zgradi Doma Vojske. Radovi se izvode u okviru akcije “Mladi protiv grafitera” koju su pokrenuli ova škola i Grad Subotica, a njen cilj je da se, sa zgrada iz centra, uklone grafiti koji narušavaju izgled grada. U Politehničkoj školi kažu da ova akcija treba i vaspitno da deluje na učenike, jer navijači sportskih klubova koji su ove grafite načinili, takođe su učenici nekih od škola u Subotici.

Laslo Almaši ide u treći razred Politehničke škole za dekoratera zidnih površina. On je jedan od učenika koji radi na sikadnju grafita sa Doma vojske. Samo on i njegovi drugari znaju koliko je potrebno vremena i truda da se skinu natpisi sa zidova, koji po njegovim rečima veoma ružno izgledaju.

Direktor Politehničke škole Iso Planić kaže da je ova akcija preventivno delovanje. On navodi da je svima jasno da nije moguće ukloniti sve što se po gradu nacrta ili napiše, ali je moguće dati dobar primer grafiterima u smislu očuvanja fasada u centru grada.

U gradskoj upravi kažu da je konačno došlo vreme da se uklone grafiti koje su ispisali vandali. Ovom akcijom želelo se pokazati da postoje mladi koji žele da sačuvaju grad od ružnih poruka koje kvare izgled lepih fasada u centru grada. Iako je Dom vojske privatna zgrada, Grad se nije posavetovao sa vlasnikom o radovima na fasadi, što potvrđuje njihovu jasnu nameru u ovoj akciji.

Za dva dana trebalo bi da se dovede u red zgrada Doma Vojske, nakon čega će se preći na uređivanje Beogradske robne kuće i dela stambenih zgrada iza robne kuće Maxi. Pokrenuta je i inicijativa za izmenu zakonske regulative, odnosno strožije kažnjavanje ovakve vrste nadalizma, čiji će se rezultat znati u nekom narednom periodu.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 12 godina i 7 meseci
Komentara: 6
Pregleda: 5381
Povezane teme

grafiti

politehnička srednja škola

skidanje grafita

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.