Komentara: 0
Pregleda: 2454
Foto

Otvorena izložba "Sve za zdravlje, zdravlje za sve"

20.11.2017. u 14:44h
Izvor: Subotica.com
Izložba pod nazivom "Sve za zdravlje, zdravlje za sve" otvorena je danas u Galeriji Otvorenog univerziteta, s ciljem da ukaže na vodeće faktore rizika po zdravlje i načine njihove prevencije. Sugrađani će izložbu moći da pogledaju u narednih deset dana.
Otvorena izložba "Sve za zdravlje, zdravlje za sve"

Institut za javno zdravlje Srbije "Dr Milan Jovanović Batut" već tradicionalno organizuje likovne konkurse za studente umetničkih fakulteta, a tema ovogodišnjeg konkursa bila je "Sve za zdravlje, zdravlje za sve". Na konkurs je pristiglo ukupno 56 radova, od koji je stručni žiri izabrao 32 za postavku izložbe, dok je prvonagrađeni rad delo našeg sugrađanina Miljana Savičića, studenta Arhitektonskog fakulteta u Beogradu, koji nosi naziv "Linija života".

- Konkurs je imao za cilj da podstakne mlade da učestvuju u aktivnostima koje se odnose na promociju zdravih stilova života, a tema ove izložbe bila je usmerena na vodeće faktore rizika i načine njihove prevencije. Kao vodeće faktore rizika, naši mladi umetnici prepoznali su pušenje, nepravilnu ishranu, stres i nedovoljnu fizičku aktivnost, koje su na kreativan način prikazali na svojim radovima - rekla je dr Biljana Kilibarda, šefica kancelarije za prevenciju pušenja Instituta za javno zdravlje Srbije, dodajući da se nada da će radovi biti izloženi i u drugim gradovima naše zemlje.

Otvorena izložba "Sve za zdravlje, zdravlje za sve"

Centar za promociju zdravlja Zavoda za javno zdravlje Subotica već dugi niz godina organizuje brojne aktivnosti u našem gradu u cilju promocije zdravlja i zdravih stilova života. U tom duhu, svake ili svake druge godine, organizuju izložbe mladih umetnika kako bi ukazali na pozitivne odrednice zdravlja ili na neke od faktora rizika.

- Ovom izložbom je prepoznato da zdravlje predstavlja najveću vrednost, a cilj je bio da kroz kreativne radove članova naše zajednice ukažemo da zdravi stilovi života jesu ključni i bitni ukoliko želimo da živimo dug, kvalitetan i zdrav život. Svim mladim ljudima poručujemo da vode računa o svom zdravlju, jer su oni ti koji biraju, a onima koji već imaju usvojene neke loše navike, poručujemo da pogledaju izložbu, razmisle o svemu tome, jer promene jesu moguće i treba da ih pravimo u korist našeg zdravlja - poručila je dr Nada Kosić Bibić, načelnica Centra za promociju zdravlja Zavoda za javno zdravlje Subotica.

Otvorena izložba "Sve za zdravlje, zdravlje za sve"

Izložbu je otvorio Mile Tasić, likovni kritičar i umetnik, koji je istakao da je postavka svake godine zanimljivija i inspirativnija za autore, te da se pokazalo da je kroz plakate i druge medijske forme veoma značajno afirmisati zdravstvo u našoj zemlji.

Otvorena izložba "Sve za zdravlje, zdravlje za sve"

Izvor: Subotica.com
Izložba "Sve za zdravlje, zdravlje za sve" Izložba "Sve za zdravlje, zdravlje za sve" Izložba "Sve za zdravlje, zdravlje za sve" Izložba "Sve za zdravlje, zdravlje za sve" Izložba "Sve za zdravlje, zdravlje za sve" Izložba "Sve za zdravlje, zdravlje za sve" Izložba "Sve za zdravlje, zdravlje za sve" Izložba "Sve za zdravlje, zdravlje za sve"
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 6 godina i 5 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 2454
Povezane teme

Otvoreni univerzitet Subotica

zavod za javno zdravlje

izložba

nada kosić bibić

centar za promociju zdravlja

briga o zdravlju

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.