Komentara: 6
Pregleda: 3274
Foto

Otvorena izložba subotičkih slikara u galeriji u Zadarskoj 10

18.11.2020. u 10:00h
Izvor: Subotica.com
Otvorena izložba subotičkih slikara u galeriji u Zadarskoj 10

U galerijskom prostoru „Galleria Originale“ otvorena je izložba subotičkih slikara, koji su izložili 70 svojih radova.  Svoj rad Subotičanima su predstavili Jasmina Tabak Gina, Damir Pavić Septik, Bojana Jarošenko, Patogen, Miroslav Lazendić, Bojan Milivojević Asterijan, Jugoslav Cuga Sivić i Mišo Boroš.

- Naš cilj je da okupimo najbolje savremene umetnike iz cele Vojvodine i njihov rad predstavimo posetiocima. Ova postavka ostavlja bez daha svojom raznolikošću. Na primer, Miša Boroš nam se predstavio sa šest slika sa motivima životinja, radovi Septika su fascinantni, svaki može da se gleda iz tri različita ugla i tako da budu tri različita dela, dok Bojana Jorošenko radi sa dosta boja i stvara prave bisere apstraktnog slikarstva – kaže Lili Jankovski, suorganizatorka izložbe.

Otvorena izložba subotičkih slikara u galeriji u Zadarskoj 10Otvorena izložba subotičkih slikara u galeriji u Zadarskoj 10Galerijski prostor u Zadarskoj 10 namenjen je ne samo za izlaganje, već i za stvaranje umetničkih dela. U dvorištu je smešten otvoreni atelje „F“, gde umetnici mogu da dođu, kada god imaju inspiraciju i stvaraju svoja dela.

- To je mesto gde nastaje umetnost, a u galeriji ćemo ga predstaviti građanima – dodaje Jankovski.

Otvorena izložba subotičkih slikara u galeriji u Zadarskoj 10Postavka subotičkih autora biće otvorena do 3. decembra, a može se pogledati svakim radnim danom od 15 do 17 časova, na adresi Zadarska 10. Subotom su planirana dešavanja poput debata i razgovora sa umetnicima, a prvi koji će se predstaviti Damir Pavić Septik.

Posle grupne izložbe, 5. decembra planirano je postavljanje samostalne izložbe Miroslava Lazendića.

Izvor: Subotica.com
Izložba slika subotičkih autora Izložba slika subotičkih autora Izložba slika subotičkih autora Izložba slika subotičkih autora Izložba slika subotičkih autora Izložba slika subotičkih autora Izložba slika subotičkih autora Izložba slika subotičkih autora
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 3 godine i 5 meseci
Komentara: 6
Pregleda: 3274
Povezane teme

izložba slika

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.