Komentara: 3
Pregleda: 4479

Otvoren IV Sajam „Ukusi tradicije“

30.05.2014. u 14:21h
Izvor: Subotica.com
Na šetalištu između Štrosmajerove i ulice Dimitrija Tucovića, danas je i zvanično otvoren četvrti Sajam domaće hrane, vina i rakije „Ukusi tradicije“, na kome je oko 50 izlagača iz cele Vojvodine, ali i drugih krajeva Srbije, predstavilo svoje proizvode.
Otvoren IV Sajam „Ukusi tradicije“

Pored raznih vrsta suhomestnatih proizvoda (slanine, šunke, kobasice...), mlečnih prerađevina ( različite vrste sireva, kajmaka...), domaćih vina i rakije, posetioci mogu kupovati slatkiše, standardne i aromatizovane medove, džemove, ali i ručno rađene suvenire, kozmetičke preparate i posuđe.

Savo Duvnjak iz Udruženja „Ukusi tradicije“, koje je organizator sajma, istakao je da je odziv malih proizvođača, na kojima se ova manifestacija i bazira, ove godine izuzetan.

- Cilj nam je da pre svega promovišemo proizvođače domaće hrane. Svako od njih ovde ima priliku, da pored toga što će prodati svoje proizvode, uspostavi kontakte sa kolegama iz drugih krajeva zemlje i tako unapredi svoje poslovanje. Ono što je važno je da će za 15 do 30 dana u Subotici biti otvorena prodavnica koja će biti specijalizovana za prodaju domaće hrane – rekao je Duvnjak.

Nebojša Daraboš, član Gradskog veća zadužen za privredu, naglasio je da je grad i ove godine podržao ovu manifestaciju, te da će lokalna samouprava kroz razgovore sa malim proizvođačima pronaći model kako da im pomogne da unaprede proizvodnju i ponude Subotičanima autohtone proizvode.

Otvoren IV Sajam „Ukusi tradicije“

Izvor: Subotica.com
IV Sajam "Ukusi tradicije" IV Sajam "Ukusi tradicije" IV Sajam "Ukusi tradicije" IV Sajam "Ukusi tradicije" IV Sajam "Ukusi tradicije" IV Sajam "Ukusi tradicije" IV Sajam "Ukusi tradicije" IV Sajam "Ukusi tradicije"
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 9 godina i 10 meseci
Komentara: 3
Pregleda: 4479
Povezane teme

sajam ukusi tradicije

savo duvnjak

vašar ukusi tradicije

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.