Komentara: 3
Pregleda: 2236

Otkrivena divlja deponija na obilaznici

06.06.2018. u 17:08h
Izvor: TV Subotica
Neke divlje deponije u Subotici stare su i po nekoliko decenija. Dok se nadležni hvataju u koštac sa ovim ekološkim problemom i svake godine raščišćavaju po nekoliko njih, svako malo osvane i po neka nova.
Otkrivena divlja deponija na obilaznici

Gomile nepreglednog otpada tamo gde im mesto nije – u prirodi. Ovakvi prizori su, nažalost česti, naročito na obodima Subotice.

Na oko dva kilometra do Bajmočkog puta, na budućoj deonici „ipsilon kraka“ koja će povezivati taj put sa Kelebijom, u sred njiva, u jednoj uvali, iz koje se pretpostavlja da je vađen pesak, nalazi se ogromna divlja deponija.

Nije ova divlja deponija jedina, ali je tek nedavno otkrivena, budući da je ušuškana dalje od puta kojim vozila ne prolaze, pa je veoma dobro skrivena od očiju javnosti. Grad svake godine finansira uklanjanje ovakvih ilegalnih odlagališta smeća, ali kako bi se konačno stavila tačna na jedan od najvećih ekoloških problema u Subotici, lokalna samouprava oformila je Komisiju koju čine nadležne službe i JKP „Čistoća i zelenilo“. Iako je divljih deponija sve manje, kažu u „Čistoći i zelenilu“, budući da se preduzimaju sve mere prevencije, one se još uvek stvaraju.

Otkrivena divlja deponija na obilaznici

- Iako je telo Gradske deponije pristupačno, odnosno nije na velikoj udaljenosti od grada, nažalost, ljudi se i dalje odlučuju da ilegalno odlažu otpad. Mislim da je sve učinjeno što se tiče Grada, jer se svake godine mnogo čini i organizovano radi na tome da se što više prigradskih mesnih zajednica postepeno uvede u organizovani odvoz komunalnog otpada. Pored toga, na mestima gde taj proces još uvek nije pokrenut, smeće se odnosi putem žutih džakova, odnosno postavljeni su na određenim lokacijama eko kontejneri - kaže Elizabeta Tumbas, zamenica tehničkog direktora JKP „Čistoća i zelenilo“.

Tokom prošle godine sanirane su bajmočka, kao i delovi ljutovačke i kerske divlje deponije. Za ovu godinu planirano je uklanjanje onih na Zorci, dve u Keru, u Starom Žedniku, kao i na Pačirskom putu. Iz JKP „Čistoća i zelenilo“ apeluju na građane da koriste sve ponuđene opcije za odlaganje smeća i ističu da su cene veoma pristupačne, a ukoliko sami u auto-prikolici dovezete otpad na Gradsku deponiju, odlaganje je potpuno besplatno.

Izvor: TV Subotica
Postavljeno pre 5 godina i 10 meseci
Komentara: 3
Pregleda: 2236
Povezane teme

jkp čistoća i zelenilo

divlja deponija

gradska deponija Subotica

deponija

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.