Komentara: 8
Pregleda: 2501
Foto

Održana promocija vojnih škola, konkurs otvoren do 31. marta

23.03.2023. u 14:15h
Izvor: Subotica.com
Konkurs za upis na Vojnu akademiju, Medicinski fakultet VMA, Vojnu gimnaziju i Srednju stručnu vojnu školu otvoren je do 31. marta. Promocija ovih vojnih obrazovnih ustanova upriličena je danas u subotičkim osnovnim i srednjim školama.
Održana promocija vojnih škola, konkurs otvoren do 31. marta

U školskoj 2023/2024. godini planiran je upis ukupno 175 kadeta na sedam studijskih programa Vojne akademije (Kopnena vojska, Vojno vazduhoplovstvo, Vojnoelektronsko inženjerstvo, Tehnološko inženjerstvo materijala i zaštite, Vojnosaobraćajno inženjerstvo i Ekonomija odbrane), kao i 25 kadeta na Integrisane akademske studije medicine Medicinskog fakulteta VMA.

Održana promocija vojnih škola, konkurs otvoren do 31. marta

-  Vojna akademija je moderna visokoškolska ustanova koja nudi fantastične uslove za život, rad i školovanje koje je potpuno besplatno. Svi koji završe Vojnu akademiju mogu očekivati sigurno zaposlenje i izvesnu budućnost. Po završetku školovanja, kadeti postaju oficiri Vojske Srbije, a ujedno dobijaju i diplomu u skaldu sa Zakonom o visokom obrazovanju, s obzirom da su svi studijski programi akreditovani, tako da će po završetku određenih studijskih programa steći i odgovarajuću diplomu inženjera - poručio je potpukovnik Zoran Obradović iz Dekanata Vojne akademije na promociji ove ustanove u Tehničkoj školi "Ivan Sarić.

Održana promocija vojnih škola, konkurs otvoren do 31. martaKadetkinja Bojana Vlaisavljević, inače naša sugrađanka, studira vojnoelektronsko inženjerstvo, dok se njen kolega kadet Filip Čolović školuje na smeru kopnena vojska. 

Vojnu akademiju sam upisala zato što je u pitanju prestižni fakultet koji je koncipiran tako da pruži visok stepen znanja i veština za uspešno komandovanje, kao i za rad i održavanje različitih sredstava vojne tehnike - poručuje Jovana - Vojna akademija nudi širok spektar teorijskog obrazovanja i praktičnih veština. Odlučio sam se za ove studije zbog sigurnog posla i zbog toga što studiranje na Vojnoj akademiji nudi dobru osnovu za kasniju karijeru - nadovezuje se Filip.

Održana promocija vojnih škola, konkurs otvoren do 31. marta

Tekst konkursa za upis Vojne akademije i Medicinskog fakulteta VMA dostupan je na sajtu va.mod.gov.rs.

U Vojnu gimnaziju planiran je upis 105 đaka, dok će u Srednju stručnu vojnu školu biti upisano 65 učenika.

- Vojna gimnazija upisuje učenike na vazduhoplovni i opšti smer (ne razlikuje se mnogo od gimnazije u civilstvu), dok Srednja stučna vojna škola upisuje đake na vazduhoplovno-tehnički smer, jedinice za elektronska dejstva, telekomunikacije i informatika, APJ za PVD, vazdušno osmatranje i javljanje - objašnjava kapetan prve klase Violeta Brković.

Održana promocija vojnih škola, konkurs otvoren do 31. marta

Kraljevčanin Marko Vranić, đak Vojne gimnazije poručuje svim zainteresovanim osmacima da na vreme konkurišu i da se pripreme za predstojeći prijemni ispit.

Ovu vojnu školu upisao sam, pre svega, zbog ljubavi prema svojoj državi. Vojska je moj život i nakon Gimnazije školovanje ću nastaviti na Vojnoj akademiji - jasno ističe Marko.

Održana promocija vojnih škola, konkurs otvoren do 31. marta

Svi detalji konkursa za upis u Vojnu gimnaziju, odnosno Srednju stručnu vojnu školu dostupni su na sajtu va.mod.gov.rs.

Izvor: Subotica.com

Promocija Vojne akademije

Promocija Vojne akademije Promocija Vojne akademije Promocija Vojne akademije Promocija Vojne akademije Promocija Vojne akademije Promocija Vojne akademije Promocija Vojne akademije Promocija Vojne akademije
Pogledaj ostale fotografije

Promocija Vojne gimnazije

Promocija Vojne gimnazije Promocija Vojne gimnazije Promocija Vojne gimnazije Promocija Vojne gimnazije Promocija Vojne gimnazije Promocija Vojne gimnazije Promocija Vojne gimnazije Promocija Vojne gimnazije
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 1 godinu i 1 mesec
Komentara: 8
Pregleda: 2501
Povezane teme

vojna akademija

vojska

vojna gimnazija

vojska srbije

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.