Komentara: 0
Pregleda: 2320

Održana Promocija knjige Oršoje Benčik „Akcija!“ u "Skladištu"

23.10.2012. u 15:20h
Izvor: Fondacija "Danilo Kiš"
Sinoć je u Omladinskom klubu “Skladište” održana promocija nove knjige mlade spisateljice Oršoje Benčik „Akcija!“ u izdanju Udruženja pisaca „JAK“ iz Mađarske. Knjigu je predstavio i sa autorkom tim povodom razgovarao pisac Oto Tolnai. Promocija je vođena na mađarskom jeziku.
Održana Promocija knjige Oršoje Benčik „Akcija!“ u "Skladištu"

Oršoja Benčik (Bencsik Orsolya) rođena je 1985. godine u Bačkoj Topoli. Diplomirala je na Fakultetu filozofskih nauka, na smeru Mađarski jezik i književnost. Piše pesme, kraće priče i kritike, prevodi sa srpskog na mađarski jezik, a u skorije vreme bavi se i žurnalistikom.

U sledećim antologijama su publikovane njene priče: “Az év novella 2008” (Magyar Napló, Budimpešta, 2009), “Próbaidő” (Parnasszus Kiadó, Budimpešta, 2009), “Rituális labdajátékok” (Híd-könyvtár, Forum Könyvkiadó, Novi Sad, 2010) “Duna-legendárium” (Litera, Budimpešta, 2011), “Szeged-effekt” (Areión Könyvek, Segedin, 2011) i na srpskom jeziku u “Kikinda short 05 – Festival kratke priče” (Kikinda, 2011).

Prvu zbirku pod naslovom “Kékítőt old én vizében” objavila je 2009. godine zahvaljujući Novosadskoj izdavačkoj kući “Forum”, kada je i osvojila nagradu “Sinkó Ervin”. Najnovija zbirka izdata je 2012. godine za izdavača “JAK” iz Budimpešte. Od 2010. godine Oršoja je jedan od urednika časopisa “Symposion”. Dobitnica je stipendije “Gion Nándor” za 2011. godinu. Njeni radovi su prevedeni na srpski i na engleski jezik.

Izvor: Fondacija "Danilo Kiš"
Promocija knjige Oršoje Benčik „Akcija!“ Promocija knjige Oršoje Benčik „Akcija!“ Promocija knjige Oršoje Benčik „Akcija!“ Promocija knjige Oršoje Benčik „Akcija!“ Promocija knjige Oršoje Benčik „Akcija!“ Promocija knjige Oršoje Benčik „Akcija!“ Promocija knjige Oršoje Benčik „Akcija!“ Promocija knjige Oršoje Benčik „Akcija!“
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 11 godina i 6 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 2320
Povezane teme

Fondacija Danilo Kiš

omladinski klub "skladište"

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.