Komentara: 5
Pregleda: 2885
Foto

Održana promocija knjige o Ivanu Gudelju

06.12.2017. u 09:50h
Izvor: Subotica.com
Održana promocija knjige o Ivanu Gudelju

Sinoć je u Velikoj većnici Gradske kuće u Subotici održan promocija knjige „Ivan Gudelj – Hajdučka priča” autora Blaža Duplančića. Reč je o biografskoj knjizi o legendarnom fudbaleru splitskog Hajduka i reprezentativcu Jugoslavije.  Priča Ivana Gudelja nije tipična sportska biografija već životni put čoveka kome su u jednom trenutku sva  svetska fudbalska vrata otvorena, a već u sledećem zbog bolesti srušen je njegov ceo svet. Knjiga donosi sećanja na osobu koja je bio u trenutku kada mu je fudbal bio sve. Iako je izgubio mogućnost svetske karijere, nikada nije izgubio snagu i srčanost koju je sa fudbalskih terena  preneo u svakodnevni život i borbu protiv bolesti.

Na početku promocije prisutne, kao i goste iz Hrvatske pozdravili su Nemanja Simović, član Gradskog veća zadužen za sport i omladinu i Velimir Pleša, generalni konzul Republike Hrvatske u Subotici.

Održana promocija knjige o Ivanu Gudelju

Bolest sprečila transfer u Real Madrid - Ivan Gudelj je bio kapiten Hajduka iz Splita i reprezentativac Jugoslavije. U svojoj 26 godini trebao je ostvariti transfer iz Hajduka u Real Madrid, ali se razboleo i zbog hepatitisa B morao je prestati igrati fudbal. Tri godine je pokušavao da se izleči, a kada je prestala svaka nada u povratak fudbalu morao je krenuti od nule. Upisao je fakultet i počeo novi život.

Ivan Budimčević, nekadašnji golman Hajduka i saigrač Gudelja, kao i Ivan Grnja, nekadašnji igrač Osijeka i Gudeljev saradnik kao selektor mlađih selekcija Hrvatske izrazili su zadovoljstvo što su u Subotici sa Ivanom  na promociji njegove knjige.

- Veliko mi je zadovoljstvo što sam tu i zahvaljujem se svom prijatelj Ivanu Gudelju na ovoj predivnoj večeri. O njemu bih mogao pričati tri noći i tri dana bez prestanka, s obzirom da smo poslednjih 20 godina proveli kao selektori mlađih selekcija zajedno. Mnogo je rečeno o njegovom sportskom i trenerskom životu, a ono što je meni ostalo upečatljivo na sastancima koje je on vodio sa mlađim igračima u reprezentaciji, jeste njegovo uputstvotim dečacima da fudbal nije sve u životu, da ne očekuju da će postati milioneri,  nego da se uporedo posvete i školovanju. Nikada se ne zna šta te čeka. Nije pričao mnogo o svojoj karijeri. Zaista je bilo teško slušati da je u jednom trenutku preokrenut njegov svet. Moga je biti kao današnji Mesi, Ronaldo, ali život je hteo drugo. Bolest je prekinula fudbalski san. Znam kroz šta je sve prošao i zato ga mnogo cenim i poštujem – rekao je Grnja.

Održana promocija knjige o Ivanu Gudelju

SIMOVIĆ UGOSTIO GUDELJA -  Pre promocije knjige Nemanja Simović, u svom kabinetu ugostio je Ivana Gudelja i Ivana Grnju, a kasnije se pridružio i Veljko Vojnić. zamenik predsednika Skupštine grada Subotice. Susret je protekao u prijatnom razgovoru gde su se prisetili nekih prošlih vremena, ali i planova koji predstoje. Bivši reprezentativac Jugoslavije Simoviću je poklonio svoju knjigu sa posvetom i zahvali se na srdačnom gostoprimstvu.

Na kraju,  prisutnima se obratio Ivan Gudelj, ističući da se u Subotici uvek oseća predivno jer ga vežu uspomene za grad na severu Bačke i da mu je drago što svoju knjigu promoviše baš tu.

- Za Suboticu me vežu lepe uspmene jer smo mnogo puta imali pripreme u ovom gradu sa reprezentacijom Jugoslavije, a sada i kao selektor u više navrata sam dolazio sa ekipama da igramo prijateljske utakmice. Mnogo prijatelja imam u Subotici i zato mi je izuzetno drago što sam ovde da predstavim ovu knjigu. Danas pokušavam mlade igrače naučiti da poštuju jedan drugoga i da im svaki meč bude nova radost. Moja igračka karijera trajala je kratko, ali dovoljno dugo da shvatim koliko je kratak put od zvezda do zaborava. - rekao je Gudelj

Na kraju je poručio da snagom vere i duha uz pozitivne misli svako može izaći na kraj sa svakom životnom preprekom, a njegov primer to najbolje pokazuje, a i sama knjiga o tome govori.

Održana promocija knjige o Ivanu Gudelju

Izvor: Subotica.com
Promocija knjige "Ivan Gudelj - hajdučka priča" Promocija knjige "Ivan Gudelj - hajdučka priča" Promocija knjige "Ivan Gudelj - hajdučka priča" Promocija knjige "Ivan Gudelj - hajdučka priča" Promocija knjige "Ivan Gudelj - hajdučka priča" Promocija knjige "Ivan Gudelj - hajdučka priča" Promocija knjige "Ivan Gudelj - hajdučka priča" Promocija knjige "Ivan Gudelj - hajdučka priča"
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 6 godina i 4 meseca
Komentara: 5
Pregleda: 2885
Povezane teme

promocija knjige

nemanja simović

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.