Komentara: 1
Pregleda: 1426

Održana promocija knjige Bore Ćosića "Vražji nakot"

27.03.2018. u 17:24h
Izvor: TV Subotica
U organizaciji Gradske biblioteke i Saveta za misaono obeležavanje dela Radomira Konstantinovića, danas je održana promocija knjige "Vražji nakot" autora Bore Ćosića.
Održana promocija knjige Bore Ćosića "Vražji nakot"

Inspirisana filozofskim i književnim delom Radomira Konstantinovića, knjiga "Vražji nakot" afirmiše delo pomenutog književnika i filozofa. Prema rečima novinara i pisca Radivoja Cvetićanina, Ćosić kroz knjigu analizira poetička, filozofska, estetička i druga ishodišta na, kako kaže, vrhunski i otmen način.

- Ćosić se ovde bavi Konstantinovićem kao prijateljem, i doista i u mojoj biografiji Konstantinovića ima mnogo pasaža, fragmenata i delova koji se odnose na njihovo prijateljstvo, književno partnerstvo i savezništvo u istom poslu. Bora Ćosić ovde kaže vražijeg nakota, a on to kaže malo prkosno, pakosno i malo sakrastično - rekao je Cvetićanin. 

Uoči promocije održana je redovna sednica Saveta za misaono obeležavanje dela Radomira Konstantinovića, čiji je cilj da napravi osvrt na prethodne, ali i planira dalje aktivnosti. 

- Budući planovi su u vezi sa obeležavanjem 50. godišnjice islaska iz štampe "Filozofije palanke" iduće godine, zatim 90. godišnjice rođenja Radomira Konstantinovića. Pripremaju se njegova sabrana dela, naročito sarajevski izdavač "University Press" koji povremeno objavljuje njegove knjige ili knjige o njemu - istakla je Latinka Perović, ispred Saveta za misaono obeležavanje dela Radomira Konstantinovića.

Knjiga "Vražji nakot" autora Bore Ćosića svetlost dana ugledala je još pre šest godina, a prošle godine knjiga je doživela svoje drugo izdanje u izdavaštvu kuće "University Press" iz Sarajeva.

- Nastavljamo sa objavljivanjem dela našeg autora, tako da ćemo ove godine objaviti drugo sarajevsko izdanje "Filozofije palanke" i nadam se da ćemo u jednom volumenu imati sve njegove radio drame koje su emitovane, koje smo uspeli sačuvati, sa uvodnom studijom Branislave Vasić Rakočević - rekao je Dragan Marković, direktor izdavačke kuće "Unitevsity Press".

Radomir Konstantinović rođen je na današnji dan 1928. godine u Subotici, a preminuo je 2011. godine u Beogradu.

Izvor: TV Subotica
Postavljeno pre 6 godina i 1 mesec
Komentara: 1
Pregleda: 1426
Povezane teme

promocija knjige

gradska biblioteka

gradska biblioteka subotica

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.