Komentara: 1
Pregleda: 7374
Foto

Održana jubilarna 20. revija oldtajmera

04.07.2016. u 11:18h
Izvor: Subotica.com
Oko 120 oldtajmera, dvotočkaša i četvorotočkaša iz minulog veka, prodefilovalo je u subotu ulicama našeg grada. U večernjem delu programa uručene su nagrade za najlepše i najstarije primerke.
Održana jubilarna 20. revija oldtajmera

U organizaciji subotičkog Udruženja „Old Timer", na tradicionalnom susretu okupili su se ljubitelj starih motornih vozila iz naše zemlje, kao i gosti iz svih zemalja bivše Jugoslavije, Mađarske, Slovenije, Rumunije i Nemačke.

Na Trgu žrtava fašizma i ispred Gradske kuće mogli su se videti motori, policijska vozila, stari modeli „Forda“, „Buba“, „Jaguara“... Iz mađarskog grada Dunaujvaroš, iz centralne Mađarske, svoj „Ford" model „A tudor“ iz 1928. godine, dovezao je Marton Palfi.

- Kada sam ga pre šest godina uvezao iz Danke, u „Forda“ sam se zaljubio na prvi pogled. Bio je u jako lošem stanju, te sam sve delove zamenio novim, a limariju osvežio – priča Palfi, ponosno pokazujući svog ljubimca. - Sada nemam puno ulaganja u njega, nije skupo održavanje, te njime često porodično odlazimo na sladoled i kraće odmore.

Održana jubilarna 20. revija oldtajmera

Ljubav prema oldtajmerima zarazila je i njegovu suprugu Magdu, koja je u Suboticu došla belim „MG" TD iz 1951. godine.

- Sama sam napravila i iscrtala kontrolnu tablu, a zaista uživam sređivajući automobil. Stara vozila imaju dušu za razliku od ovih novih – dodaje Magda. - Svake godine dolazimo u Suboticu i zbog druženja i razmene iskustava, kao i zbog odlične berze delova.

Sećate li se Boni i Klajda i njihove trke sa američkom policijom? Svi koji pamte tu detektivsku epizodu prepoznali si vernu repliku automobila „Pheaton" iz 1936. godine, čiji je original izložen u „Ruzveltovom muzeju" u Njujorku.

- To je bio vrlo brz auto kakve su koristili američki policajci – kaže vlasnik Janoš Šuto iz Mađarske. - Imam još četiri stara automobila, koja volim koliko i ovaj. Ali tu našu ljubav i posvećenost nemože svako da razume. Uložili smo mnogo novca i truda i od skoro olupina napravili najlepša vozila. 

Održana jubilarna 20. revija oldtajmera

Održana jubilarna 20. revija oldtajmera

Podeljenja priznanja i zahvalnice

Povodom dve decenije rada subotičkog Udruženja „Old Timer“ dodeljena su posebna priznanja i priznanja za najlepši automobil i motocikl po glasovima publike, kao i najstariji automobil i motocikl.

Po oceni publike automobil koji je najviše privukao pažnju je crveni Mercedes 500k iz 1936 godine vlasnika Bore Nastasića. Priznanje za najlepši motor je dobio Lajoš Matjaš iz Mađarske za oldtajmera Zundap KS 750.

Održana jubilarna 20. revija oldtajmera

Održana jubilarna 20. revija oldtajmera

Organizatori su tradicionalno dodelili nagradu i priznanje za najstariji automobil i motocikl. Najstariji primerak automobila na ovogodišnjem festivalu je bio Willys Knight iz 1927 vlasnika Branka Bogdanovića iz Novog Sada, dok je najstariji motocikl bio Zundapp S300 vlasnika Dragana Markušića iz Pančeva.

Održana jubilarna 20. revija oldtajmera

Organizatori su se simboličnim poklonima i zahvalnicama setili prijatelja manifestacije koji nesebično iz godine u godinu na razne načine pomažu održavanje jedne od najmasovnijih izložbi ovakog tipa u regionu. Zahvalnicu za podršku dobio je i Konzul Hrvatske u Subotici Velimir Pleša, kao i udruženje "CroART".

Poklone na veliki jubilej dobili su i sami organizatori od učesnika. Dve slike rađene u tehnici ulja na platnu dobili su od Likovne kolonije UG "CroART". Na jednoj slici su prikazani motivi vojvođanskog salaša u zimskom periodu, dok je na drugoj oslikan "oldtajmer" ispred Gradske kuće.

Održana jubilarna 20. revija oldtajmera

Održana jubilarna 20. revija oldtajmera

Učesnici jubilarnog susreta ljubitelja oldtajmera nastavljeno je u subotu naveče zajedničkom svečanom večerom, dok su u nedelju organizovano otišli u Kanjižu.

Izvor: Subotica.com

XX Susret oldtajmera - berza delova

XX Susret oldtajmera - berza delova XX Susret oldtajmera - berza delova XX Susret oldtajmera - berza delova XX Susret oldtajmera - berza delova XX Susret oldtajmera - berza delova XX Susret oldtajmera - berza delova XX Susret oldtajmera - berza delova XX Susret oldtajmera - berza delova
Pogledaj ostale fotografije

XX Susret oldtajmera - dodela nagrada

XX Susret oldtajmera - dodela nagrada XX Susret oldtajmera - dodela nagrada XX Susret oldtajmera - dodela nagrada XX Susret oldtajmera - dodela nagrada XX Susret oldtajmera - dodela nagrada XX Susret oldtajmera - dodela nagrada XX Susret oldtajmera - dodela nagrada XX Susret oldtajmera - dodela nagrada
Pogledaj ostale fotografije

XX Susret oldtajmera - izložba na Trgu

XX Susret oldtajmera - izložba na Trgu XX Susret oldtajmera - izložba na Trgu XX Susret oldtajmera - izložba na Trgu XX Susret oldtajmera - izložba na Trgu XX Susret oldtajmera - izložba na Trgu XX Susret oldtajmera - izložba na Trgu XX Susret oldtajmera - izložba na Trgu XX Susret oldtajmera - izložba na Trgu
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 7 godina i 9 meseci
Komentara: 1
Pregleda: 7374
Povezane teme

oldtajmeri

oldtajmer klub subotica

međunarodni susret i reli oldtajmer vozila

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.