Komentara: 2
Pregleda: 4506
Foto

Održan javni čas o bezbednosti dece u saobraćaju

26.11.2013. u 16:13h
Izvor: RTV Yueco
Agencija za bezbednost saobraćaja u saradnji sa lokalnom samoupravom održala je javni čas na temu bezbednosti dece u saobraćaju. Pre oko 200 prvaka odigrana je predstava ''Pažnja sad'' sa mališanima omiljenim likom, dečakom Pažljivkom.
Održan javni čas o bezbednosti dece u saobraćaju

Cilj kampanje "Pažnja sad" je smanjivanje broja poginule i povređene dece u saobraćaju. Prisutnima obratio se i zamenik gradonačelnika Tomislav Veljković i istakao da će grad uvek podržavati ovakve akcije.

Glavni junak kampanje "Pažljivko", trebalo bi da bude promoter kampanje i uzor deci kao neko ko poštuje saobraćajne propise. Reč je o desetogodišnjem dečaku koji na zanimljiv način približava saobraćajna pravila deci. Učenici prvog razreda osnovnih škola su, uz očigledno oduševljenje učestvovali u interaktivnom programu sa Pažljivkom, spremno odgovarajući na njegova pitanja.

Deca najviše stradaju u saobraćaju i u većini slučajeva kao putnici, kažu u Agenciji za bezbednost saobraćaja. Zbog toga je i pokrenuta kampanja “Pažnja sad” sa ciljem da utiče na svest dece, roditelja i nastavnika, kao i na vozače. Maskota bezbednosti je „Pažljivko“, koji decu opominje da poštuju saobraćajne propise.

Agencija za bezbednost u saobraćaju je svakoj školi poklonila dve knjige i crtane filmove na temu bezbednosti.Akcija se realizuje treću godinu za redom i u planu je da naredne godine se radi sa mladima, a ne samo sa prvacima.

Izvor: RTV Yueco
"Pažljivko" - javni čas na temu bezbednosti dece u saobraćaju "Pažljivko" - javni čas na temu bezbednosti dece u saobraćaju "Pažljivko" - javni čas na temu bezbednosti dece u saobraćaju "Pažljivko" - javni čas na temu bezbednosti dece u saobraćaju "Pažljivko" - javni čas na temu bezbednosti dece u saobraćaju "Pažljivko" - javni čas na temu bezbednosti dece u saobraćaju "Pažljivko" - javni čas na temu bezbednosti dece u saobraćaju "Pažljivko" - javni čas na temu bezbednosti dece u saobraćaju
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 10 godina i 5 meseci
Komentara: 2
Pregleda: 4506
Povezane teme

bezbednost u saobraćaju

tomislav veljković

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.