Komentara: 3
Pregleda: 2873
Foto

Održan "Festival sporta" za najmlađe sugrađane

06.09.2018. u 17:13h
Izvor: Subotica.com
Veliki broj naših najmlađih sugrađana učestvovao je danas u sportsko-rekreativnim aktivnostima na "Festivalu sporta", koji se održao na Gradskom trgu. Manifestacija, koja je organizovana u okviru programa "Zavičajni dani 2018", imala je za cilj da motiviše i doprinese masovnijem uključivanju svih kategorija stanovništva Subotice u sport, od predškolskog uzrasta do treće životne dobi.
Održan "Festival sporta" za najmlađe sugrađane

"Festival sporta" je manifestacija koja se organizuje s željom da se ukaže koliko je bavljenje sportsko-rekreativnim aktivnostima važno za očuvanje i poboljšanje zdravlja, kao i da zainteresovane uputi na mesta gde mogu da zadovolje svoje potrebe za sportom. Ovo je druga godina festivala, a učešće je uzelo između oko 250 dece koja su predstavljala jedan od devet sportova prezentovanih na manifestaciji.

Prema rečima Bojana Udickog, trenera Plivačkog kluba "Spartak Prozivka" kluba koji je danas na Festivalu predstavio svoj sport, plivanje je pogodno za decu svih uzrasta, a najčešće se savetuje od pete godine, kada dete već ima razvijene motoričke sposobnosti i mogućnost da brzo usvaja osnovne pokrete u vodi.

- Imamo plivače koji već sa šest godina nastupaju u velikom bazenu, dok se takmičarski bave plivanjem od osme godine, što su izvanredni rezultati. Danas smo ovde sa najmlađim članovima takmičarske ekipe, koji se već tri godine takmiče i postižu solidne rezultate, kao i plivačima koji su postigli odlične rezultate na državnim prvenstvima. Trenutno u školi plivanja primamo najmlađe članove, a takođe imamo grupe za mlađe i starije članove kojima je u interesu da se rekreativno bave ovim sportom. Naravno, u školi plivanja pravimo selekciju i ko ima kapacitete da se bavi takmičarskim plivanjem, njega svrstavamo u takmičarsku grupu - rekao je Udicki.

Održan "Festival sporta" za najmlađe sugrađane

Među sportskim klubovima iz našeg grada, bio je i Džudo klub "Spartak", koji je prisutnima predstavio svoje članove, redovne sportske aktivnosti i treninge. Prema rečima džudo trenera Milana Bogića, "Festival sporta" je dobra prilika da se sugrađani upoznaju sa džudoom i uvide da je to spot koji samo na slikama deluje zastrašujuće, dok je u stvarnosti to sport kojim se bave deca, omladina i odrasli.

- Ovo je jedna dobra inicijativa i ideja da se sportisti, sportske aktivnosti i klubovi prezentuju kao obrazac pozitivnog ponašanja, te da onima koji se još odlučili ili upoznali sa širokom ponudom, pomognemo da se odluče za sport koji žele da treniraju. Subotica je grad sportova, ona nosi taj epitet koji mi kao sportski klubovi moramo da opravdamo i ovakvim aktivnostima, a ne samo rezultatima. kada je u pitanju džudo, to je sport kako za dečake, tako i za devojčice, od najmanjeg do najvećeg uzrasta, a mi se bavimo se tom decom, vodimo računa o njihovom pravilnom psihofizičkom razvoju i pokušavamo da pomognemo roditeljima u njihovom zadatku da ih izvedu na pravi put - poručio je Bogić.

Održan "Festival sporta" za najmlađe sugrađane

U okviru "Festivala sporta", organizovana su i takmičenja u poligonu spretnosti, na kojima su svi zainteresovani posetioci mogli da provere svoje sposobnosti. Sva deca koja su se tokom trajanja programa na Trgu uključila u vežbanje, dobila su na kraju priznanja, medalje i diplome, a sve u cilju da se zainteresuju i aktivno uključe u sport.

Održan "Festival sporta" za najmlađe sugrađane

Izvor: Subotica.com
Zavičajni festival sporta 2018 Zavičajni festival sporta 2018 Zavičajni festival sporta 2018 Zavičajni festival sporta 2018 Zavičajni festival sporta 2018 Zavičajni festival sporta 2018 Zavičajni festival sporta 2018 Zavičajni festival sporta 2018
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 5 godina i 7 meseci
Komentara: 3
Pregleda: 2873

Povezana vest

Povezane teme

gradski trg

džudo klub spartak

zavičajni dani

plivački klub spartak prozivka

sportske aktivnosti

zavičajni festival sporta

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.