Komentara: 0
Pregleda: 2090

Održan 39. Memorijalni turnir "Vilim Harangozo"

12.10.2014. u 01:46h
Izvor: Subotica.com
U Stonoteniskom centru u Hali sportova održan je 39. Memorijalni turnir "Vilim Harangozo" za seniore. Sutra (nedelja) na istoj lokaciji sa početkom u 9 časova održava se 13. Memorijalni turnir "Tibor Harangozo" za veterane.
Održan 39. Memorijalni turnir "Vilim Harangozo"

Vilim Harangozo bio je jedan od najboljih jugoslovenskih stonotenisera svih vremena, višestruki državni prvak i reprezentativac. Sportsku karijeru je počeo sa dvanaest godina u Subotici u Omladinskom klubu.

U prvom posleratnom periodu punih petnaest godina Vilim je visoko držao jarbol jugoslovenskog stonoteniskog sporta, oblačio je dres sa državnim grbom čak 127 puta i osvojio je 38 međunarodnh naslova (13 u singlu, 24 u parovim i 1 ekipno).

Vilim Harangozo je bio istinski šampion i pionir sporta čije su trajne neprocenjive zasluge za jugoslovenski i subotički stoni tenis.

Turnir "Vilim Harangozo" za seniore održan je u konkurenciji singlova i dublova (žene i muškarci). U konkurenciji muškaraca (singlovi) turnir je osvojio Dragan Subotić iz ekipe Ruhrstadt Herne iz Nemačke, dok je u konkurenciji dama trofej ponela Fenjveši Ana Žofia iz STK "Novi Sad".

U konkurenciji dublova (parova) ostvareni su sledeći rezultati: Strugarevič Nikola i Popović Marko poraženi su u muškom finalu od Červik Kristijana i Katić Ivora sa 3:1, dok su kod dama Maksuti Aneta i Tot Eva u uzbudljivom meču poražene sa 3:2 od para Fenjveši Ana Žofia / Tružinski Viktoria.

Turnir su zajednički organizovali Stonoteniski savez Subotice i Stonoteniski klub Spartak.

Sutra (nedelja) na istoj lokaciji sa početkom u 9 časova održava se 13. Memorijalni turnir "Tibor Harangozo" za veterane.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 9 godina i 6 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 2090
Povezane teme

stoni tenis

stonoteniserski klub spartak

stonoteniski savez subotica

stonoteniski centar

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.