Komentara: 1
Pregleda: 1856

Odbojkašice Spartaka nisu imale snage da iznenade Vizuru

05.03.2017. u 10:56h
Izvor: Subotica.com
Odbojkašice Spartaka su još ranije obezbedile opstanak i rasterećeno su odigrale meč protiv Vizure, vodile su 2:1 ali nisu imale snage da završe posao i time načine iznenađenje kola. Na kraju Beograđanke su slavile sa 3:2.
Odbojkašice Spartaka nisu imale snage da iznenade Vizuru

Prvi set većim delom bolje je odigrao Spartak ali ipak do 25 poena nije se došlo bez drame. Poveo je Spartak sa 4:0, nešto kasnije bilo je 10:4. Vratile su se gošće na 11:13, Dabić traži tajmaut, Spartak pravi seriju 3:0 i opet je na +5. Nije klonula ekipa Vizure, blokom Lozo stigle su na 18:18, ali Subotičanke nisu dale vođstvo. Igrao poen za poen, ali tačnu na set stavlja Vučković sa dva vezana bloka za 0:1 u korist Spartaka.

Drugi set - druga priča. "Ajkulice" imaju bolje otvaranje, zahvaljujući greškama "golubica" odlaze na 9:4, a zatim i 13:5. Beograđanke su ovu deonicu igrale znatno sigurnije, vešto koristile svaki poklon Subotičanki. Nanon greške Vučković u napadu Vizura je imala +10 (19:9) i bilo je jasno da u ovom setu nema povratka. Pri prednošću od 19:9 Vizura je dva puta pogrešila, poklonila Spartaku dva poena, ali to su ujedno bili i poslendji poeni Subotičanki u drugom setu.

Slutilo je na početku trećeg seta da bi mogao da se ponovi prethodni, ali srećom "golubice" su se brzo konsolidovale i na Vizurinih 7:2 nisu poklekle, borile su se, izbacili greške i na sredini seta došle su do 12:12, nedugo zatim i posle bloka Živanović povele sa 16:15. Usledila je završnica seta u kojem je Spartak delovao nešto bolje i nazirao se preokret. imale su Subotičanke i +3 (21:18), ali završnica nije mogla da prođe bez drame, ali u njoj su se ipak bolje snašle Subotičanke za novo vođstvo - 1:2.

Veću energiju i htenje u četvrtom setu prikazale su "ajkulice", Spartak je ponovo ušao u probleme sa greškama, umor je učinio svoje i domaće su u ranoj fazi seta obeshrabrile Subotičanke. Pri rezultatu 6:5 za Spartak Vizura je napravila seriju od 10:0, a ovaj prazan hod Dabić je uspeo da prekine tek drugim tajmautom nakon kojeg su njegove izabranice vezale dva poena za 15:7, međutim sledi nova serija, ovaj put 10:2 i Vizura je izjednačila na 2:2 u setovima.

Potpuni preokret ipak se nije desio, Subotičankama je u petom setu potpuno ponestalo snage i Vizura je rutinski dobila odlučujući set i time sprečila Spartak da napravi iznenađenje kola.

Vizura - Spartak 3:2 (23:25, 25:11, 26:28, 25:9, 15:4)

U poslednjem, 18. kolu ligaškog dela sezone Spartak dočekuje Dinamo iz Pančeva. Ovaj duel neće ništa bodovno značiti ekipama pa se očekuje da odigraju rasterećeno, u nadi da će subotička publika videti zanimljiv i atraktivan duel, ali i pobedu "golubica".

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 7 godina i 1 mesec
Komentara: 1
Pregleda: 1856
Povezane teme

žok spartak

ženski odbojkaški klub spartak

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.