Komentara: 0
Pregleda: 1390

Odbojka: Spartak savladao Niš za treći trijumf u nizu

10.12.2017. u 12:44h
Izvor: Subotica.com
Posle prva dva seta ništa nije slutilo da će se meč odlučivati u petom setu, ali ipak Subotičani su slavili protiv nezgodne ekipe Niša i vezali treću pobedu. U narednom kolu u Suboticu dolazi Vojvodina.
Odbojka: Spartak savladao Niš za treći trijumf u nizu

Očekivali su Subotičani sve samo ne lak meč, upravo takav, težak meč, su i dobili, iako je relativno lagano vođstvo od 2:0 za "golubove" najavljivalo drugačiji scenarijo. Odličnom igrom u ta dva seta Spartak je bio na pragu da za manje od sat vremena reši ovaj duel u svoju korist, ali već početkom trećeg seta Nišlije pokazuju ozbiljne namere da produže ovaj meč, sa željom za konačni trijumf.

U trećem setu poentiralo se u serijama, ali u završnici krenula je igra nerava. Spartak je imao meč loptu pri rezultatu 25:24, ali gosti vežu tri poena i praktično lome meč, sele ga u četvrti set u kojem je viđeno još više borbe, pogotovo u prvom delu. Na krilima furiozne završnice trećeg seta slično su Nišlije krenule i četvrtom. Poveli su sa 2:3 i do poslednjeg poena zadržali prednost, a u jednom periodu su imali i +9 (12:21). Trener "golubova" pokušavao je da trgne ekipu, ali u četvrtom setu uspeli su samo da ublaže zaostatak i spreme se za odlučujući set.

U petom setu igralo se poen za poen, sve do sredine ove deonice kada Spartak odlazi na +4 (11:7), gosti uzvraćaju za 12:10, ali finiš seta ipak pripada domaćoj ekipi koja je mirno sačuvala prednost i ostvarila teću pobedu u nizu.

Spartak - Niš 3:2 (25:17, 25:18, 25:27, 19:25, 15:11)

Spartak: Milović (L), Arsenoski, Jungić 17 (2 blk), Veselinović, Peić (L), Seizović 4, Eremić 14 (2 blk), Kovačević 9 (4 blk), Rajković 1, Kecman 5, Tumbas 1, Sinđelić 11 (5 blk)

Niš: Tokić 3, Rakić, Jović, Batak 2, Kovač 6 (2 blk), Milosavljević, Stojković 14 (4 blk), Mijalković, Đorđević 9, Hosni 25.

Na superligaškoj tabeli i dalje vodi Novi Pazar sa maksimalnim učinkom (9/9), Vojvodina je druga sa 9/1, dok je Spartak četvrti sa omerom 5/4. U narednom kolu u Suboticu dolazi Vojvodina, koja je na startu prvenstva bila bolja u Novom Sadu sa 3:0. Biće ovo dobra priika za revanš, ili makar mnogo bolje izdanje nego što je to bilo tada, u prvom meču po povratku u elitu, nakon četiri godine.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 6 godina i 4 meseca
Komentara: 0
Pregleda: 1390
Povezane teme

odbojka

odbojkaški klub spartak

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.