Komentara: 3
Pregleda: 2676

Odbojka: "Golubice" se polako kompletiraju, u toku pripreme za novu superligašku sezonu

16.08.2020. u 13:00h
Izvor: Subotičke novine
Nakon što je potvrđeno da će Spartak i narednu sezonu igrati u Superligi, počeli ozbiljniji radovi na kreiranju tima. Ekipa je počela pripreme pre nešto više od dve nedelje, a u toku je kompletiranje igračkog sastava. Okosnicu će, kao i ranijih godina, činiti mlade snage, a plan je da se šansa da domaćim igračicama.
Odbojka: "Golubice" se polako kompletiraju, u toku pripreme za novu superligašku sezonu

Nakon što je stigla potvrda da će Ženski odbojkaški klub "Spartak" i naredne sezone biti deo Superlige Srbije, na severu Bačke su počeli intenzivniji „radovi” po pitanju priprema, ali i po pitanju formiranja tima koji će biti kadar da odgovori izazovima.

- Pripreme su počele sa jednim delom ekipe pre skoro dve nedelje, odnosno sa mlađim odbojkašicama, dok će se starije postepeno priključivati. Uglavnom se to svodi na trčanje u Dudovoj šumi, dok Halu sportova do daljnjeg ne koristimo, niti znamo kada ćemo moći, i to nam je veliki hendikep. Kako smo tek nedavno potvrdili superligaški status, tek sada polako formiramo ekipu, dok je prvi trener i dalje Damir Petković - govori Dragan Vidaković, prvi čovek ekipe iz Subotice, u razgovoru za Nove subotičke novine - U kontaktu smo sa nekoliko igračica, ali ništa nismo mogli zvanično da dogovorimo, dok nismo znali kakav će nam biti ligaški status. Nadamo se da ćemo u roku od nekoliko dana kompletirati ekipu. Sve igračice koje su imale ugovor sa Spartakom su još uvek deo tima, jedino više Vučkovićeva nije u ekipi. Ko će od njih ostati, ko će otići, ko će doći, videćemo u nekoliko narednih dana. Sve će biti domaće igračice, nije nam uspelo prošle godine sa pojačanjima iz inostranstva. Biće to mlada ekipa, a u Subotici će se igrati dobra odbojka, a mora biti što više igračica iz Subotice. Mora tako, jer ko tako ne bude radio, teško će to moći da izdrži fmansijski.

Odbojka: "Golubice" se polako kompletiraju, u toku pripreme za novu superligašku sezonu

O ambicijama je još rano govoriti, ali je jasno šta se više ne sme desiti - Spartak ne sme biti ekipa koja se bori za „goli opstanak”.

- Bitno nam je da uđemo u mirnu luku, da se ne borimo kao prošle sezone. Uz igrački kadar koji je planiran, to ćemo moći da ostvarimo. Za titulu će se verovatno boriti Železnicar, Ub, TENT, eventualno Crvena zvezda. dok će ostale ekipe biti podjednakog kvaliteta - ističe prvi čovek ŽOK "Spartak".

U Ženskom odbojkaškom klubu "Spartak" svesni su da je protekla sezona bila dobar nauk za sve.

- Naučili smo i to da devojke moraju imati drugi pristup treningu i utakmici, ali isto tako mora biti i sportskog ponašanja van terena. Spartak prošle sezone nije bio ekipa da se bori za opstanak, ali je bilo teško i izboriti se sa svim nedaćama koje su nas pratile. Ovim što smo ostali u Superligi smo mnogo dobili, a grad kao Subotica zaslužuje najviši rang - zaključuje Vidaković.

Izvor: Subotičke novine
Postavljeno pre 3 godine i 8 meseci
Komentara: 3
Pregleda: 2676

Povezana vest

Povezane teme

ženski odbojkaški klub spartak

dragan vidaković

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.