Komentara: 3
Pregleda: 1819

Objavljeni rezultati suzbijanja ambrozije

17.10.2011. u 18:02h
Izvor: RTV City
Objavljeni rezultati suzbijanja ambrozije

Nadležne gradske institucije na zajedničkoj konferenciji za medije objavili su rezultate akcija koje su preduzeli na suzbijanju ambrozije. Cilj je i ove godine bio podizanje svesti građana i smanjenje koncentracije polena ambrozije u vazduhu što bi vodilo manjem broju osoba sa alergijskim reakcijama. Nadležni su ocenili da je ovi zadaci uspešno obavljeni.

Za košenje ambrozije na teritoriji grada 3,5 miliona dinara je obezbeđeno iz Fonda za zaštitu životne sredine, 4 miliona je utrošeno na košenje na zaštićenim prirodnim dobrima a deo sredstava obezbeđen od Službe za poljoprivredu utrošen je na suzbijanje ove biljke na poljoprivrednom zemljištu.

Najviše obrađenog poljoprivrednog zemljišta, preko 60 % odnosi se na državno poljoprivredno zemljište koje se ne održava a troškovi suzbijanja su oko 50 para po kvadratnom metru.

Od 2005. kada se meri koncentracija aero-alergenog polena u vazduhu Zavod za javno zdravlje beleži sve niže koncentracije ambrozije.

Izvor: RTV City
Postavljeno pre 12 godina i 6 meseci
Komentara: 3
Pregleda: 1819
Povezane teme

ambrozija

suzbijanje ambrozije

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.