Komentara: 6
Pregleda: 2147
Foto

Obeležen Dan Evrope u centru grada

09.05.2019. u 18:10h
Izvor: Subotica.com
Tradicionalno 9. maja u Subotici se obeležava i Dan Evrope. Na Trgu slobode otvoren je „EU Info kutak” - štandovi sa promotivnim i informativnim publikacijama u cilju boljeg informisanja građana o Evropskoj uniji, njenim institucijama, državama članicama, kao i o procesu pristupanja Srbije EU.
Obeležen Dan Evrope u centru grada

- Dan Evrope ove godine je obeležen uličnom akcijom u okviru koje se delio propagadni materijal o Evropskoj uniji. Građani su mogli da se upoznaju sa programima kao što su "Evropa za mene", "Erasmus +" i drugi  programi koji nude međunarodnu razmenu mladih u oblasti obrazovanja, sporta, kulture... - objasnila je Lidija Kovač Đerović, predstavnica Evropskog pokreta u Srbiji.  - Mladim sugrađanima želimo da poručimo da je  Evropska unija blizu, da ima mnogo programa  koje možemo već sada, iako nismo članovi EU da iskoristimo i da se  nadamo da ćemo uskoro postati njene članice.

Obeležen Dan Evrope u centru grada

Dan Evrope biće proslavljen i sutra koncertom u Parku Ferenca Rajhla na kome će nastupiti sedam bendova. Koncert je besplatan i počinje u 19 časova.

- Koncert je deo "Interkulturalnog koncepta", koji je takođe podržan od strane EU, na njemu će nastupiti pet subotičkih bendova i gosti iz  Beograda i Bugarske. Biće zastupljeni razni žanrovi i verujem da će za svakoga biti po nešto - najavljuje Filip Budanović, koordinator programa za mlade u Centru lokalne demokratije. 

Izvor: Subotica.com
Obeležavanje Dana Evrope Obeležavanje Dana Evrope Obeležavanje Dana Evrope Obeležavanje Dana Evrope Obeležavanje Dana Evrope Obeležavanje Dana Evrope Obeležavanje Dana Evrope Obeležavanje Dana Evrope
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 4 godine i 11 meseci
Komentara: 6
Pregleda: 2147
Povezane teme

dan evrope

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.