Komentara: 15
Pregleda: 6475

Ništa od preuzimanja Fidelinkine testare, Čeda Jovanović poslao tužbu

02.12.2015. u 20:41h
Izvor: RTV City
Preuzimanje Fidelinkine fabrike testa od firme Čedomira Jovanovića „Agrohub“ trebalo je da bude obavljeno 25. novembra, nakon što je stečajni upravnik otkazao zakup ovoj firmi zbog nepoštovanja obaveza kako prema zakupodavcu, tako i prema radnicima.
Ništa od preuzimanja Fidelinkine testare, Čeda Jovanović poslao tužbu

Međutim, kako saznajemo, na dan isteka zakonskog roka za žalbe, stigla je tužba na ime stečajnih upravnika za delove Fidelinke koji su izdati u zakup „Agrohubu“. Uz tužbu je stigao i zahtev za izdavanje rešenja o privremenoj meri, u kojoj se traži sudsko obustavljanje preuzimanja, odnosno zabrana stečajnom upravniku da uđe na posed. U međuvremenu, zaposleni u fabrici testa su ostali bez posla jer su imali ugovore na određeno vreme koji su istekli 2. novembra i nisu produženi.

Zahtevom za idavanje privremene mere Čedomir  Jovanović je zapravo blokirao stečajnog upravnika Fidelinkine fabrike testa. Ukoliko sud izda ovu meru, stečajnom upravniku biće zabranjen pristup fabrici, ali i ako ne izda, izdavanje u zakup nije moguće. Situaciju dodatno može da prolongira žalbom na prvostepenu odluku suda u Subotici, o kojoj odlučuje Apelacioni sud u Beogradu.

„ I taj sud ima obavezu da u kratkom roku odluči, jer se o privremenoj meri uvek odlučuje u kratkom roku, ali koliko će to trajati ja vam ne bih mogao reći. Šta je tu  problem? Problem je da ukoliko ne dođe do preuzimanja, odnosno ulaska u posed stečajnog upravnika, ne može ni da se , bez obzira na raskid ugovora od strane stečajnog upravnika,  objavi javni poziv za prikupljanje ponuda drugih zakupaca, odnosno zainteresovanih, koji bi uzeli testaru i nastavili rad“ objašnjava zaštitnik građana, Zlatko Marosiuk, kom su se radnici ranije obraćali za pomoć i koji je dobro upoznat sa situacijom u Fidelinci.

Kako saznajemo Fabrika testa uopšte ne radi jer nema ni ambalaže ni sirovina, a od novembra ni zaposlene. Iako postoji rešenje inspekcije rada od oktobra meseca po kojem zaostale zarade moraju da se isplate, sada već bivši radnici testare kažu, da se do danas to nije desilo. Jedino je deo doprinosa uplaćen.

„Od 1. novembra rečeno nam je da će nam biti isplaćene plate zajedno sa ostalim radnicima koji su ostali da rade, međutim, mi ni dinara nismo dobili. Ni po rešenju inspekcije rada radnicima fabrike testa ni dinara nije isplaćeno, što znači da nama Agrohub duguje ukupno četiri cele plate.“ kaže Irena Mišuđik, sada već bivša radnica Fabrike testa.

Čedomir Jovanović tužbom tvrdi da su ulaganja njegove firme „Agrohub“ prema Fidelinki tolika, da postoji i dug prema njemu. Uporedo i nezavisno od ove situacije, kako saznajemo, na Privrednom sudu u Subotici vodi se proces u kom je Fidelinka tužila „Agruhub“ zbog dugovanja zakupa. Iz svih pomenutih postupaka Čedomira Jovanovića, od preuzimanja zakupnine u martu ove godine nad delovima Fidelinke a sa tim i svih dugovanja prethodne firme, pa do najnovije tužbe i blokade stečajnog upravnika, ostaje nejasan njegov ekonomski motiv, imajući u vidu visoku zakupninu od čak 12.000 evra, kao i činjenicu da ova firma uopšte ne privređuje.

Izvor: RTV City
Postavljeno pre 8 godina i 4 meseca
Komentara: 15
Pregleda: 6475
Povezane teme

fidelinka stečaj

fidelinka subotica

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.