Komentara: 0
Pregleda: 1272

Ništa od obećanih 1.000 evra?

19.11.2008. u 12:01h
<p>Zbog ka&scaron;njenja u privatizaciji javnih preduzeća, ali i &scaron;irenja svetske krize građani neće dobiti ceo paket besplatnih akcija od 1.000 evra kao &scaron;to je najavljivano.</p>

Vrednost tih deonica može da iznosi oko 500 evra pod pretpostavkom da se realizuje vlasnička transformacija prvo sa Telekomom i to polovinom iduće godine - tvrdi za "Privredni Pregled" Miroslav Joksimović, predsednik sindikata Telekoma.

Glavni kiks je napravljen kod NIS-a zbog nisko procenjene cene kompanije, što se odražava i na akcionarski udeo, navodi Joksimović. On procenjuje da bi maksimalan iznos deonica javnog sektora za građane za dve tri godine mogao da bude 700 evra.

Građani bi pravo na akcije Telekoma mogli da ostvare tek krajem 2009, možda čak i do početka 2010. godine. Joksimović preporučuje da se dobijene akcije ne prodaju jer se procenjuje rast kompanije u narednih pet godina.

Postavljeno pre 15 godina i 5 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 1272
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.