Komentara: 73
Pregleda: 18061
Foto

Neuspeo pokušaj uručenja vredne donacije školi "Ivan Milutinović"

26.08.2021. u 17:12h
Izvor: Subotica.com
Matematička gimnazija iz Beograda, zahvaljujući donaciji Fondacije "Alek Kavčić" i Igoru Engiju, talentovanom matematičaru iz Subotice, danas je trebalo da uruči Osnovnoj školi "Ivan Milutinović" vrednu donaciju u vidu pet stonih računara, međutim, iz ove škole nisu bili spremni da donaciju i preuzmu.
Neuspeo pokušaj uručenja vredne donacije školi "Ivan Milutinović"

Fondacija "Alek Kavčić" nekoliko godina unazad daruje Matematičkoj gimnaziji u Beogradu 20 novih računara, zatim oni svoje "stare" dalje distribuiraju drugim školama po Srbiji, a kome će biti dodeljeno odlučuju njeni učenici. Da set računara stigne u Suboticu, zaslužan je Igor Engi, nekadašnji učenik OŠ "Ivan Milutinović", danas trećeg razreda Matematičke gimnazije.

- Donacija u Suboticu stiže zahvaljujući Igoru, koji je jedan od najboljih učenika Matematičke gimnazije, svakako jedan od najboljih koji je došao iz Subotice u poslednjih nekoliko decenija. Pre Subotice, računarsku opremu smo odneli školama u Kragujevcu, Šapcu i Novom Beogradu. U pitanju su polovni računari, stari godinu dana, koje donira Matematička gimnazija. Kao Fondacija njima jednom godišnje poklonimo nove računare, budući da iz godine u godinu tehnološki razvoj diktira potrebu za savremenijim računarima - rekao je profesor Alek Kavčić, osnivač istoimene Fondacije.

Neuspeo pokušaj uručenja vredne donacije školi "Ivan Milutinović"Ipak, do uručenja donacije, nažalost, nije došlo, budući da iz OŠ "Ivan MIlutinović" nije imao ko da je primi. Na molbu okupljenih roditelja i novinara da se neko iz škole pojavi i obrazloži u čemu je problem, rečeno nam je da je direktor na sastanku (u školi) i da ne može da dođe, a da niko drugi nema pravo ni da se obrati, ni da primi donaciju.

- Ljudi iz Matematičke gimnazije, natovareni opremom, su se vratili na pola puta kada su im iz OŠ "Ivan Milutinović" rekli da ne mogu da prime donaciju, bez obrazloženja. Rečeno mi je da škola ne može da nam ukaže gostoprimstvo, ne znam trenutno da li ćemo nekom drugom prilikom moći da im uručimo - dodao je profesor Kavčić. - Direktorka Matematičke gimnazije, kako sam obavešten, obratila se školi u Subotici pre dve nedelje, kada je dogovoren datum i vreme primopredaje.

Neuspeo pokušaj uručenja vredne donacije školi "Ivan Milutinović"Priliku da ponovo zakorači u svoju školu trebalo je da ima i Igor Engi, koji je došao zajedno sa roditeljima i predstavnicima Fondacije, ali su povod zbog kojeg su došli i očekivana primopredaja donacije izostali.

Upkros više pokušaja da se obavesti direktor preko zaposlenih u školi, niko nije došao da se obrati. Pokušali smo naknadno, u više navrata, da stupimo u kontakt sa direktorom preko zvaničnog telefona škole, međutim, niko se na telefon nije javio.

Izvor: Subotica.com
Pokušaj uručenja donacije beogradske Matematičke gimnazije Pokušaj uručenja donacije beogradske Matematičke gimnazije Pokušaj uručenja donacije beogradske Matematičke gimnazije Pokušaj uručenja donacije beogradske Matematičke gimnazije Pokušaj uručenja donacije beogradske Matematičke gimnazije Pokušaj uručenja donacije beogradske Matematičke gimnazije Pokušaj uručenja donacije beogradske Matematičke gimnazije Pokušaj uručenja donacije beogradske Matematičke gimnazije
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 2 godine i 8 meseci
Komentara: 73
Pregleda: 18061

Povezana vest

Povezane teme

OŠ Ivan Milutinović

donacija

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.