Komentara: 2
Pregleda: 12276

Nema čekanja na snimanje magnetnom rezonancom

26.03.2013. u 22:49h
Izvor: SuMedija
Pregledi na magnetnoj rezonanci u subotičkoj bolnici obavljaju se bez većih čekanja. Pacijenti koji su imali zakazan pregled za period kada magnetna rezonanca nije bila u funkciji imali su prioritet pri zakazivanju pregleda, tako da je njima termin bio određen u najkraćem mogućem roku i oni su već obavili specijalističke preglede na aparatu.
Nema čekanja na snimanje magnetnom rezonancom

- U toku radnog dana na magnetnoj rezonanci se obavi u proseku 15 specijalističkih pregleda, a trenutno jedino nije moguće obaviti pregled snimanja glave, jer je potrebna zamena dela na aparatu - kaže Igor Petković, PR subotičke bolnice.

U toku radnog dana na magnetnoj rezonanci se obavi u proseku 15 specijalističkih pregleda. Aparat nekoliko meseci nije funkcionisao zbog nedostajućih delova, ali je sada osposobljen i pregledi se obavljaju bez većih problema.

Građani koji od lekara dobiju uput za snimanje na ovom aparatu, dokumentaciju za zakazivanje pregleda mogu predati svakog radnog dana u periodu od 9 do 11 i 30 časova na šalteru službe za radiološku dijagnostiku (šalter broj 15).

Pacijenti treba da pripreme kompletnu medicinsku dokumentaciju koja podrazumeva zdravstvenu knjižicu, uput sa kompletnom dijagnozom i sve prethodne nalaze. Nalazi se očitavaju isti dan, te ih pacijenti dobijaju odmah, a pored subotičkih radiologa, na pregledima ovim aparatom rade i stručnjaci iz drugih zdravstvenih centara.

Izvor: SuMedija
Postavljeno pre 11 godina i 1 mesec
Komentara: 2
Pregleda: 12276
Povezane teme

magnetna rezonanca

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.