Komentara: 1
Pregleda: 2431

Nastupom benda "Fossile 3" počeo 5. Jazziré festival

09.11.2013. u 09:52h
Izvor: Subotica.com
Sinoćnjim koncertom benda "Fossile 3" u pozorištu Deže Kostolanji počeo je 5. Jazziré festival. Ovogodišnji mini jubilej obeležiće koncerti tokom novembra na kojima će se predstaviti eminentni umetnici iz sfere džeza. Večeras je na programu drugo koncertno veče na kojem će na istoj lokaciji nastupiti Burány kvartett. Nastup počinje u 20 časova.
Nastupom benda "Fossile 3" počeo 5. Jazziré festival

Čast da otvori 5. Festival savremenog džeza i eksperimentalne muzike "Jazziré 2013" imao je sastav iz Nemačke koji nosi simboličan naziv "Fossile 3".

Nešto više od pola sata trajao je koncert džez tria iz Nemačke u kojem je publika mogla da uživa u interesantnim autorskim izvedbama modernog džeza, kako u sinergičnom nastupu kompletnog sastava, tako i u individualnim performansima članova.

Gosti iz Nemačke su imali odličnu interakciju sa publikom i zasluženo su dobili ovacije za kompletan utisak koji su ostavili u prvoj večeri Jazziré-a.

BURÁNY KVARTETT - večeras u 20 časova

Nastupom benda "Fossile 3" počeo 5. Jazziré festival

„Bogu hvala, rade, sviraju i nadaju se momci. Mađarska muzika se izgleda ipak neće izgubiti u etru – pa čak i ako je „duva“ najpopularniji instrument današnjice, saksofon. Pa neka ga samo duva, u Sunce, ili duboko u noć...“ - odlomak je iz teksta velikog pijaniste i kompozitora Đerđa Sabadoša koji se nalazi na omotu albuma Burány tria iz 2000. godine.

Bela Buranj (Burány Béla) rodom je iz Sente, ali već preko 20 godina živi i radi u Budimpešti. Muzika koju svira bazirana je na mađarskoj tradiciji, ali i začinjena sa mnogo džez improvizacija i slobodnog interpretiranja na već dobro poznate muzičke strukture. Čest je gost džez festivala u Kanjiži. Na ovom koncertu ga prate nama dobro znani Silard Mezei (Mezei Szilárd) na violi, zatim najpoznatiji mađarski kontrabasista Robert Benke (Benkő Róbert) i bubnjar koji svira u više od 10 džez formacija, Žolt Šarvari Kovač (Sárvári Kovács Zsolt). Nesumnjivo je da nam predstoji jedan poseban muzički događaj. Ne propustite to!

Ovaj koncert se organizuje uz podršku fondacije Laslo Sekereš (Szekeres László Alapítvány), a njegov početak zakazan je za 20 časova, takođe u pozorištu Deže Kostolanji.

Rezervacije preko Interneta, ulaznice se prodaju na dan koncerta

Rezervacije za koncerte možete da realizujete preko Facebook stranice Jazziré festivala, Ulaznice se prodaju po ceni od 200 dinara (100 dinara za osobe mlađe od 26 godina i penzionere, besplatno za osobe sa posebnim potrebama i ranije akreditovane novinare), na blagajni pozorišta “Kosztolányi Dezső” pred početak koncerta.

Izvor: Subotica.com
Jazziré festival 2013 - Koncert benda "Fossile 3" Jazziré festival 2013 - Koncert benda "Fossile 3" Jazziré festival 2013 - Koncert benda "Fossile 3" Jazziré festival 2013 - Koncert benda "Fossile 3" Jazziré festival 2013 - Koncert benda "Fossile 3" Jazziré festival 2013 - Koncert benda "Fossile 3" Jazziré festival 2013 - Koncert benda "Fossile 3" Jazziré festival 2013 - Koncert benda "Fossile 3"
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 10 godina i 5 meseci
Komentara: 1
Pregleda: 2431

Povezano dešavanje

Povezane teme

jazzire

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.