Komentara: 11
Pregleda: 6067

Način bodovanja će zakomplikovati upis

25.06.2013. u 17:44h
Izvor: RTV Yueco
Prilikom upisa u srednje škole neće se vrednovati rezultati testova iz maternjeg jezika i matematike, pa će učenici biti rangirani na osnovu uspeha iz osnovne škole od šestog do osmog razreda i rezultata sa takmičenja iz osmog razreda. Svi učenici koji su polagali ispit iz maternjeg jezika i matematike obavili su završni ispit i time stekli osnovno obrazovanje u skladu sa zakonom, pa će sutra imati pravo da sastave listu željenih srednjih škola.
Način bodovanja će zakomplikovati upis

Iako je bilo najavljeno da će danas biti objavljena konačna rang lista sa rezultatima sa završnog ispita, hol OŠ „Kizur Ištvan“ bio je prazan jer su svi učenici još pre završnog ispita znali koliko su bodova ostvarili na osnovu uspeha. Dok su vukovci zadovoljni Odlukom Republičke komisije za sprovođenje završnog ispita, budući srednjoškolac Pavle Menalo smatra da je ovom odlukom oštećen, jer je dobro uradio testove. Svoje mišljenje Pavle je izneo i ministru Obradoviću, koji je preko lista „Politika“ rekao da mu je žao i poželeo Pavlu uspeh.

Na osnovu Odluke Republičke komisije rezultat iz srpskog, odnosno maternjeg jezika neće biti korišćen za rangiranje. Neće se računati ni rezultati sa ponovljenog testa iz matematike i pored toga što on nije zloupotrebljen i nije bilo neregulatnosti, jer bi samo njihovim uvažavanjem bila narušena ravnopravnost učenika. Oni učenici koji sada nisu polagali završni ispit iz bilo kojih razloga to će moći da učine u avgustu. Novi način bodovanja, prema mišljenju direktorke OŠ“Kizur Ištvan“ zakomplikovaće upise u srednje škole.

Učenici koji su polagali završni ispit, sutra će u svojim osnovnim školama, sastavljati listu željenih srednjih škola. Đaci imaju pravo da navedu 20 željenih profila, a konačni rezultati upisa biće poznati 7. jula.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 10 godina i 10 meseci
Komentara: 11
Pregleda: 6067
Povezane teme

upis u srednje škole

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.