Komentara: 2
Pregleda: 3328
Foto

Na "Vašaru zimnice" za svakog po nešto

14.10.2019. u 17:13h
Izvor: TV Subotica
Tradicionalni "Vašar zimnice" održan je u subotu na Kvantaškoj pijaci.
Na "Vašaru zimnice" za svakog po nešto

Kupci koje je zatekla ekipa TV Subotice na Kvantaškoj pijaci, zimnicu uveliku spremaju. Ostavljaju se paprike, krastavci, a kupuje se voće i povrće i za jelo. Ono zbog čega pazare baš na ovoj pijaci, jesu cene. Svi su saglasni da je ovde roba najjeftinija, izbor velik, a kvalitet dobar.

- Ima raznih, jedino mi se ne sviđa to što ako naletiš na prvog koji prodaje, obično nabije cenu, a ako odeš malo dalje, onda vidiš da baš i nije tako. Znači, ako se zaletiš, onda platiš puno. Inače su povoljne cene - kaže jedan naš sugrađanin.

- Kupujem čisto onako, da imam za kuću, jer sam već ostavio zimnicu, šest kila paprike, četiri kile feferona koje sam ukiselio, to volim da spremam - dodaje jedan stariji sugrađanin.

Na "Vašaru zimnice" za svakog po nešto

Na "Vašaru zimnice" za svakog po nešto

Prodavac Milorad Veljović kaže da je najtraženiji krompir, dok je potražnja za paprikom pala. Potvrđuje ono što kažu i kupci, da su cene ovde znatno povoljnije.

- Najbolje je kupovati domaće grožđe, paradajz, papriku i jabuke - ističe Veljković.

Na Kvantašu je i Čedomir Pađen, koji je na istom mestu već dvadeset godina. Osim jabuka, breskvi, grožđa, krastavaca i drugog povrća, prodaje i već spremljenu zimnicu.

- Volim da prodajem i završni proizvod, kao što su ajvar i pekmez. Puno je zahtevniji za izradu, ali je značajno bolja dobit. Znao sam jedne godine da napravim 2.500 tegli pekmeza od kajsije i šljiva - kaže Pađen.

Na "Vašaru zimnice" za svakog po nešto

Ovo je 18. "Vašar zimnice" koji je organizovalo JKP "Subotičke pijace".

Izvor: TV Subotica
Vašar zimnice Vašar zimnice Vašar zimnice Vašar zimnice Vašar zimnice Vašar zimnice Vašar zimnice Vašar zimnice
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 4 godine i 6 meseci
Komentara: 2
Pregleda: 3328
Povezane teme

kvantaš

vašar zimnice

jkp subotičke pijace

kvantaška pijaca

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.