Komentara: 158
Pregleda: 58374

Na tri lokacije napadnute tri osobe i nanešene im teške telesne povrede

18.08.2013. u 12:38h > 21:25
Izvor: Magyar Szó
U noći između petka i subote grupa nasilnika, kako nezvanično saznajemo ubrzo identifikovanih i privedenih, vozilom marke Pasat na 3 lokacije u širem centru grada nanelo je teške telesne povrede dvojici osmanestogodišnjaka i jednoj devojci. Oni su nesrećne žrtve presreli, fizički zlostavljali, zatim prešli vozilom preko njihovih udova. Policija nije izdala zvanično saopštenje povodom ovog slučaja.
Na tri lokacije napadnute tri osobe i nanešene im teške telesne povrede

Situacija koju mnogi pamte u kojoj je nekoliko maloletnika bez ikakvog povoda napadnuto na ulici desila se krajem 2012. godine. Ovo nasilje je naišlo na žestoku osudu javnosti, ali po ko zna koji put sudstvo je ono koje je neefikasno i ono koje ne kažnjava nasilnike i sve one koji čine zla ovom narodu. Suđenje za ovaj slučaj još uvek traje, iako su poznati vinovnici, okolnosti i posledice. Sve je jasno samo nikom ništa nije jasno.

Najnoviji incident u kojem su žrtve bile dva osamnestogodišnja momka i jedna devojka koji su bili u pogrešno vreme na pogrešnom mestu u blizini pogrešnih ljudi ponovo postavlja retoričko pitanje - u kakvom društvu to živimo i šta je potrebno da se uradi kako ne bismo čitali i doživljavali ovakve situacije sve češće i češće... Šta je potrebno da se desi ili promeni pa da nikada više ne svedočimo ovakvim nemilim scenama?! Danas su to nečija deca, nečija majka, brat... sutra će to biti naši najbliži...

Nasumični napad na mlade osobe sa teškim posledicama po njihovo fizičko zdravlje

Kako piše Magyar Szó, u noći između petka i subote (17. avgust) dvojica mladića i jedna devojka napadnuti su na različitim lokacijama od strane iste grupe, koju je kako nezvanično saznajemo policija već lišila slobode.

18.08.2013. - 13:22
SAOPŠTENJE POLICIJE: Maloletnici odgovorni za napade

Prva žrtva napadača je bio osmanestogodišnji Aleksej Bogović. On je krenuo kući iz jednog kluba u ulici Jovana Mikića, kada je pored njega usporilo vozilo marke VW Pasat tamno zelene boje. Vozač ga je upitao koliko je sati. Mladić je pogledao, pa odgovorio. Aleksej je išao trotoarom, a vozilo je išlo neposredno pored njega. U jednom trenutku je vozač dodao gas i odvezao malo dalje. U sledećem trenutku Aleksej se okrenuo prema Šantićevoj, jer je slutio da će nešto krenuti loše. Mladići u vozilu su ga prvo pratili, a kad su došli pored njega onda su tražili da im da svoju torbicu. Prema rečima mladića u torbici nije bio ništa, sem njegovog mobilnog i ključa od stana. Počeo je trčati sa namerom da preskoči ogradu neke kuće, ali su sve ograde bile previsoke. Kad su ga nasilnici sustigli - pregazili su ga, a potom su se vratili unazad i još jednom isto to učinili.

„Svega se sećam, i to kako su me vukli na betonu i kako su točkovi prešli preko mene. Osetio sam, kako mi se brada udari u beton. Bili su Romi. Onaj, koji je vozio, bio deblji i stariji, a kako sam ja videopored njega je sedeo mlađi, mršavi momak. Legao sam na betonu i vikao za pomoć, ali niko nije izašao. Posle dugih minuta jedna žena je izašla, koja stanuje malo dalje, ona mi je donela vodu i zvala hitnu pomoć. Onda su se skupili tamo ljudi, a pronašli su i registarsku tablicu auta, to su izgubili kad su me pregazili. Povrede nisu životno opasne, ali sam prepun opekotinama. Točkovi auta su bili toliko vreli da su mi opekli kožu. Nedostaje delić od moje brade a kod bedrenjače imam jednu takvu rupu, kao da su pucali u mene. Lekar je rekao da sam dobro prošao, moglo se desiti i mnogo gore. Slomio mi se deo od karlične kosti, ni sam ne znam, kako sam ostao živ” – priča Aleksej.

Na tri lokacije napadnute tri osobe i nanešene im teške telesne povrede

Aleksej i Valentin zbrinuti u Opštoj bolnici u Subotici

Druga žrtva ove grupe nasilnika je bio osamnestogodišnji Valentin Seleza. On je proveo noć u istom baru kao Aleksej, samo u drugom društvu i krenuo je kući sam pola sata kasnije. Kod Majšanskog mosta ista grupa ga je presrela. Nije čuo šta su pitali, odgovorio je na mađarskom, a zatim i na srpskom. Pitali su, gde stanuje, međutim on nije odgovorio. Dvojica Roma su izašli iz tog vozila (zeleni pasat), počeli su ga šutirati, ubacili su ga u vozilo,nastavili fizički maltretirati i tražili da im kaže gde stanuje.  Valentin je bio uporan da im ne oda tu informaciju pošto je bio uveren da ovi nasilnici žele opljačkati njegovu porodicu. Posle izvesnog vremena oni su ušli u jednu sporednu ulicu, slučajno baš u onu ulicu gde Valentin stanuje, izbacili ga na ulicu i prešli vozilom preko njegove noge. Noga mu je slomljena na deset mesta, ima povrede i na glavi, a na telu se vide posledice batinanja.

„Mučio sam se pola sata, dok komšije nisu izašle i pozvale hitnu pomoć. Puzio sam, kako sam mogao, sa slomljenim nogama, lupao sam po prozorima, vikao sam i tražio pomoć, međutim, niko nije izašao da pomogne.

Na tri lokacije napadnute tri osobe i nanešene im teške telesne povrede

Na tri lokacije napadnute tri osobe i nanešene im teške telesne povrede

Na tri lokacije napadnute tri osobe i nanešene im teške telesne povrede

Na tri lokacije napadnute tri osobe i nanešene im teške telesne povrede

Youtube / Pannon RTV

Kata Todorović, starija gospođa koja živi u toj ulici, ispričala je za Magyar Szó da je nešto posle dva časa iza ponoći neko počeo da zvoni na njena vrata Ona živi sama pa nije smela odmah izaći. Pre toga je čula škripanje točkova, potom je nastala tišina. Nakon nekog vremena neko je ponovo zvonio na njena vrata i čula je zapomaganje nesrećnog mladića.

„Kad je izašla hitna pomoć, oni su me pregledali, stavili u vozilo, a nedugo zatim dovezli su i jednu devojku plave kose. Koliko se sećam, od nje su isti tražili 300 dinara, ali pošto nije imala, nju su vezali i vukli sa vozilom.

Prema nezvaničnim informacijama policija je pronašla i privela počinioce, međutim zvanično saopštenje policije još uvek nije izdato.

Da li nama treba akvapark? Treba, bez dileme! ali u ovom momentu potrebniji su nam zatvori, efikasnije sudstvo i odlučnija borba sa svim vidljivim i nevidljivim neprijateljima civilizovanog društva i poštenog naroda.


Izvor: Magyar Szó
Postavljeno pre 10 godina i 8 meseci
Komentara: 158
Pregleda: 58374

Povezane vesti

Povezane teme

Policija Subotica

maloletnička delikvencija

razbojništvo

nasilništvo

teška telesna povreda

nasilničko ponašanje

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.