Komentara: 8
Pregleda: 7970

Na GP "Horgoš" sprečen pokušaj krijumčarenja 20 pištolja i municije

21.08.2014. u 12:21h
Izvor: Subotica.com
U kasnim večernjim satima, 20. avgusta 2014. godine, na graničnom prelazu Horgoš, zajedničkom akcijom carine i policije sprečen je pokušaj krijumčarenja 20 pištolja i municije iz Republike Srbije. Oružje je pokušao da prokrijumčari crnogorski državljanin, koji je putovao automobilom marke ,,Volkswagen Passat 1,9 TDIˮ iz Crne Gore u Holandiju., saopšteno je iz Uprave Carina
Na GP "Horgoš" sprečen pokušaj krijumčarenja 20 pištolja i municije

Ovaj četrdesetogodišnji putnik, inače po zanimanju muzičar, carinicima je rekao da osim ličnih stvari i polovne harmonike nema ništa da prijavi za carinjenje.

Ipak, carinici su odlučili da izvrše detaljnu kontrolu vozila, prilikom koje su uočili sumnjiv otvor na gornjoj strani  rezervoara, zalepljen selotejp trakom.

Daljim pregledom rezervoara pronašli su ukupno 20 pištolja uglavnom kalibra 7,65 milimetara, među kojima je bilo najviše proizvođača ,,Vzorˮ i ,,CZˮ, kao i 76 komada pištoljske municije i pribor za čišćene oružja.

Oružje i municiju, pomenuti putnik upakovao je u 25 najlon kesa, kako bi mogao da ih sakrije u rezervoar pun nafte.

Pištolji, municija i putnik predati su u dalju nadležnost MUP.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 9 godina i 8 meseci
Komentara: 8
Pregleda: 7970
Povezane teme

granični prelaz horgoš

zaplena

krijumčarenje robe

zaplena robe

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.