Komentara: 25
Pregleda: 3470

MZ Novi grad još uvek bez tobogana

24.11.2014. u 19:15h
Izvor: Subotica.com
Na igralištu u Jakšićevoj ulici tobogan trebao biti postavljen još 10. oktobra. Rukovodstvo MZ podnelo krivičnu prijavu protiv preduzeća „Anemos gradnja“ iz Beograda.
MZ Novi grad još uvek bez tobogana

Želja članova mesne zajednice bila je da svojim mališanima poklone obnovljeno igralište i tobogan za proslavu Dana Mesne zajednice. Od „Rotografike“ i „Elektroremonta“ dobijena su namenska sredstva za igralište u iznosu od 65.000 dinara. Posle javne nabavke, posao je pripao preduzeću „Anemos gradnja“ iz Beograda, koje je dalo najpovoljniju ponudu.

- Tražili su da se ceo iznos od 49.000 uplati avansno, sa rokom isporuke od 15 dana – priča Vanja Vidaković, sekretar MZ Novi grad. - Mi smo novac uplatili 25. septembra, a da je on legao na račun firme potvrdila je i Olga Nikolić, koordinatorka „Anemos gradnje“.

Međutim, dotična je neposredno pred dogovoreni rok javila da tobogan ipak neće stići 10. oktobra, već dan kasnije. Po Vidakovićevim rečima, tobogan nije stigao ni tada, a Nikolićeva je kašnjenje pravdala time da je pukao pri transportu od Čačka do Beograda, potom da monteri slave Svetog Luku, te da vremenske prilike ne pogoduju izlivanju temelja da bi se sprava postavila.

- Više stvarno nismo mogli da čekamo, te smo poslali mejl u kome tražimo da nam se do 8.novembra vrati novac - nastavlja Vidaković. - Ista gospođa je javila da će sve učiniti da neko 17. novembra montira tobogan, jer ona zbog privatnih problema ništa ne stiže.

Od tada joj se gubi svaki trag. Kako se i naš sajt uverio, mobilni telefon Olge Nikolić, kao i broj koji je naveden kao kontakt preduzeća nisu u funkciji. Po podacima Agencije za privredne registre, preduzeće, čije je sedište na Paliluli, prijavljeno je u registar preduzetnika u aprilu ove godine i registrovano je za izgradnju stambenih i nestambenih zgrada.

- Predali smo dokumentaciju Gradskom prvobranilaštvu i podneli smo krivičnu prijavu protiv preduzeća. Najkrivlje nam je što je stotine mališana iznevereno, nestrpljivo su čekali tobogan koga još nema – zaključuje Vidaković.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 9 godina i 5 meseci
Komentara: 25
Pregleda: 3470

Povezana vest

Povezane teme

mz novi grad

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.