Komentara: 6
Pregleda: 2507

Međunarodni i regionalni sajam privrede od 5. do 8. juna

13.05.2013. u 17:37h
Izvor: RTV City
Međunarodni i regionalni privredni sajam održaće se od 5. do 8. juna u Hali sportova. Ova manifestacija organizuje se sedmi put pod nazivom Od njive do trpeze, i okupiće, kako najavljuju organizatori ,oko 100 izlagača iz zemlje i inostranstva.
Međunarodni i regionalni sajam privrede od 5. do 8. juna

Pod pokroviteljstvom  lokalne samouprave Grada Subotice, Javno komunalno preduzeće  „ Subotičke pijace“  u saradnji sa Regionalnom privrednom komorom organizuje ovogodišnji Sajam privrede. Podršku organizaciji privrednog događaja daje Pokrajinski sekretarijat za privredu, zapošljavanje i ravnopravnost polova.

Pored domaćih, prvenstveno privrednika iz Vojvodine najavljeno je učešće privrednika i poslovnih ljudi iz zemalja okruženja . Očekuju se izlagači iz 7 država.

„Dolaze iz Mađarske, koja zajedno sa nama radi ovaj sajam svake godine, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, a imamo nagoveštaje da će doći i gosti iz Crne Gore. Možda će biti novina da ćemo ove godine imati goste i iz Belorusije.„ – rekao je direktor Regionalne privredne komore Slobodan Vojinović i dodao da se kao dobra praksa pokazalo da se sajmovi ne vežu samo za Novi Sad ili Beograd. On kaže da je za privrednije i izlagače Subotički sajam nešto  novo kada su u pitanju manifestacije ovog tipa. 

„Ne treba sve grupisati u Novom Sadu ili Beogradu, može to da se organizuje i na drugom mestu“  – objašnjava Vojinović.

Ove godine sajam je posvećen poljoprivrednoj proizvodnji i plasmanu proizvoda na inostrana tržišta. Tim povodom će pored prezentacija biti  organizovana i stručna predavanja na 4 teme. Predavanja će se održati u Press centru i Gradskoj kući.

„ Jedna od tema je plasman hrane. Koji su to problemi plasmana, vancarinske zaštite, standardi kao i fitosanitarne i veterinarske kontrole.  Napravićemo i retrospektivu IPA projekata koje smo radili zajedno sa komorom iz Čongrada i Srpsko-Mađarskom komorom, da vidimo šta su ti projekti doneli.“ – istakao je Vojinović.

Za organizaciju manifestacije, koja je po rečima organizatora jedan od bitnijih događaja u privrednom životu Grada izdvojeno je manje sredstava nego prethodnih godina, pa će manifestacija koštati između 5 miliona i 200 i 5 miliona i 300 hiljada dinara. Izlagači imaju na raspolaganju oko  1800 m2  unutrašnjeg izložbenog prostora, a ukoliko imaju potrebu za spoljašnjim prostorom predviđeno je oko 240 m2.  Privredni sajam će biti otvoren svakoga dana u periodu od 10 do 19 časova. Ulaz se ne naplaćuje.

„Sajam pruža jako dobru priliku da se preduzetnici upoznaju. Oni  će imati priliku da prikažu svoju ponudu, a moći ćemo da vidimo gde i da li postoji prostor za investicije.“ – rekla je Marta Dobo, član Gradskog Veća zadužena za međunarodnu i regionalnu saradnju.

Direktor Javnog komunalnog preduzeća Subotičke pijace, Bela Bodrogi ističe da je,po rečima  učesnika od prethodnih godina sajam bio uspešan za njih , jer su nastupom ostvarili veliki broj poslovnih kontakata i aranžmana.

„Sajam vredi da se održi  jedino ako urodi plodom, to jest pronalaženjem novih poslovnih partnera.“ – naglašava Bodrogi.

Izvor: RTV City
KZN: Međunarodni i regionalni privredni sajam KZN: Međunarodni i regionalni privredni sajam KZN: Međunarodni i regionalni privredni sajam KZN: Međunarodni i regionalni privredni sajam KZN: Međunarodni i regionalni privredni sajam KZN: Međunarodni i regionalni privredni sajam KZN: Međunarodni i regionalni privredni sajam KZN: Međunarodni i regionalni privredni sajam
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 10 godina i 11 meseci
Komentara: 6
Pregleda: 2507
Povezane teme

regionalni sajam privrede

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.