Komentara: 5
Pregleda: 6370

Male mature ipak van škola

24.05.2012. u 17:37h
Izvor: RTV Yueco
Predlog zakona o osnovnom i srednjem obrazovanju koji, između ostalog, podrazumeva obavezno slavlje male mature u prostorijama škola još uvek nije usvojen, tako da će većina osmaka maturu će proslaviti u nekom od restorana. U osnovnoj školi Majšanski put, proslavu male maturu u restoranu podržali su roditelji, koji su čak prihvatili i da je sami organizuju, uz prisustvo nekolicine njih.
Male mature ipak van škola

Anja Vasiljević ide u osmi razred OŠ “Majšanski put”. Anja kaže da je za nju i drugare poseban događaj proslava male mature, zato što će po prvi put da provedu veče sa svojim razredom do kasno u noć, odnosno do 2 sata posle ponoći. Što se njih tiče, ideja o proslavi mature u školi, ni u jednom trenutku im se nije svidela.

Kada je reč o školi, već nekoliko godina unazad školska uprava organizuje oproštajnu svečanost za završne razrede unutar njihovih prostorija. Nakon što je Ministarstvo prosvete poslalo obaveštenje, odnosno preporuku, da se proslava male mature slavi unutar škole, rukovodstvo je sazvalo roditeljski sastanak svih završnih razreda i nakon konultacija sa roditeljima došlo se do rešenja.

Osim nekoliko predstavnika roditelja iz svakog završnog razreda, proslaviti maturske večeri prisustvovaće i nastavnici, kao i rukovodstvo škole. Proslava mature je organizovana za 6. jun, dok će osmaci završne ispite polagati 18. i 19. juna.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 11 godina i 11 meseci
Komentara: 5
Pregleda: 6370
Povezane teme

mala matura

subotički maturanti

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.