Komentara: 25
Pregleda: 5998
Foto

Maglai: Stižu pare iz pokrajine i republike

27.02.2014. u 13:36h
Izvor: Subotica.com
Jene Maglai, gradonačelnik Subotice, izjavio je na današnjoj pres konferenciji da je prethodnih dana razgovarao sa republičkim i pokrajinskim zvaničnicima, te da je najavljeno da će biti novca za projekte iz Subotice.
Maglai: Stižu pare iz pokrajine i republike

Ministarstvo građevinarstva i urbanizma će ove godine finansirati dva projekta, rekonstrukciju i proširenje Tesline ulice, kao i polaganje kanalizacione mreže u Novom Žedniku, dok će Pokrajinski sekretarijat za kulturu sa 30 miliona dinara podržati subotičke projekte i manifestacije, a preduzeće i aktivnosti da se ubrza rekonstrukcija Sinagoge.

- U Pokrajinskom sekretarijatu za kulturu smo imali koristan sastanak na kome je, osim o finansiranju subotičkih projekata bilo i reči o rešavanju statusa Narodnog pozorišta, u kome u ovom trenutku pokrajina i lokalna samouprava imaju po 50 odsto vlasništva. I mi, ali i pokrajina, težimo da preuzmemo većinski paket u upravljanju. Njihovi argumenti je da ulažu više novca, a naši su da se ova ustanova ipak nalazi u Subotici. To su problemi formalno-pravne prirode, ali dobro je da smo konačno otvorili to pitanje i očekujem da će i to biti rešeno – rekao je danas Maglai.

On je dodao da je juče bio i u Ministarstvu građevine i urbanizma, nakon što je Subotica aplicirala na njihov konkurs za infrastrukturni razvoj.

- Nakon već ranije odobrenih osam miliona dinara za polaganje kanalizacione mreže u Novom Žedniku, obezbeđeno je i 16 miliona za proširenje i rekonsktruciju Tesline ulice, čime će biti rešen decenijski saobraćajni problem . Za ovo veliku zahvalnost dugujemo i našim partnerima iz Srpske napredne stranke i ovo je dokaz da Subotica neće biti na marginama republičkoj vlasti, kao što su neki govorili prethodnih meseci – naglasio je Maglai.

Gradonačelnik Subotice je izjavio i da se konačno rešava i pitanje gradskog azila za pse i mačke lutalice, koji već mesecima nema dozvolu za rad jer ne ispunjava uslove koji su neophodni za njegovo funkcionisanje.

- U toku su gorući radovi i očekujem da ćemo za dve nedelje dobiti privremenu dozvolu za rad azila, ali je neophodno još sedam miliona dinara da se trajno reši ovaj problem. Očekujem da ćemo rebalansom budžeta naći sredstva da se ovaj problem reši – zaključio je Maglai.

Izvor: Subotica.com
KZN gradonačelnika Jenea Maglaija KZN gradonačelnika Jenea Maglaija KZN gradonačelnika Jenea Maglaija KZN gradonačelnika Jenea Maglaija KZN gradonačelnika Jenea Maglaija KZN gradonačelnika Jenea Maglaija KZN gradonačelnika Jenea Maglaija KZN gradonačelnika Jenea Maglaija
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 10 godina i 2 meseca
Komentara: 25
Pregleda: 5998

Povezane vesti

Povezane teme

jene maglai

asfaltiranje

pokrajinski budžet

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.