Komentara: 32
Pregleda: 6793
Foto

Maglai: Činimo sve da građanima obezbedimo bolje uslove za život

04.03.2016. u 14:03h > 15:34
Izvor: Subotica.com
Gradonačelnik Subotice Jene Maglai održao je danas konferenciju za novinare kroz koju je rezimirao 2015. godinu, ocenivši je uspešnom jer su se u njoj pokazali pravi rezultata onoga što je pripremano u godini pre.
Maglai: Činimo sve da građanima obezbedimo bolje uslove za život

Prvi čovek grada govorio je o tome kako se u našem gradu odvijaju mnogobrojni građevinski radovi,  sprovode se značajni kapitalni projekti, naglasivši da to ranije nije bio slučaj, odnosno da je toga bilo mnogo ređe.

- Ono što smo radili u 2015. godini je rezultat odgovornog, stručnog i veoma ozbiljnog rada gradskog rukovodstva. Uspeli smo da pokrenemo i obezbedimo da se radovi na Narodnom pozorištu održavaju u kontinuitetu, rešili smo dosta pitanja vezanih za obnovu Sinagoge, puno se uradilo i na izgradnji kolektorske mreže, a i radovi na izgradnji Regionalne deponije idu dobrim intenzitetom - rekao je Jene Maglai.

Maglai: Činimo sve da građanima obezbedimo bolje uslove za život

Gradonačelnik je na konferenciji za novinare izdvojio i investicije u privrednim zonama, odnosno ulazak investitora koji su počeli da zapošljavaju ili su na putu da zaposle određeni broj sugrađana. On je izneo podatak Nacionalne službe za zapošljavanje da je otvoreno skoro 4.600 novih radnih mesta u Subotici.

- Grad je postao vlasnik nekoliko objekata i lokacija velike vrednosti koje ćemo u narednom periodu pokušati da obnovimo i privedemo nameni - dodao je Maglai

Završetak racionalizacije u narednih nedelju dana - govoreći oko "seče zaposlenih" u javnom sektoru Maglai je rekao da očekuje najkasnije do 10. marta da se ovaj proces završi, a da će se vrlo brzo znati i koliko će morati da se izdvoji za otpremnine onima koji se proglase tehnološkim viškom. Po rečima Maglaija racionalizacija u javnim ustanovima i preduzećima trebalo bi da bude završena do 5. aprila.

Bez obzira na dobar rad lokalne samouprave gradonačelnik je rekao da je svestan da i pored toga građani teško žive, kao i da postoji određeno nezadovoljstvo koje nije prisutno samo u našem gradu.

- Materijalna situacija naših sugrađana, u najvećem broju, je veoma teška, oni iz meseca u mesec žive u egzistencijalno lošijoj situaciji. Činjenica je da je sve prisutniji svojevrsni egzodus naših sugrađana, ponajviše mladih, sposobnih i kvalitetnih koji napuštaju ovaj grad, a to nas posebno kao zajednicu pogađa - rekao je Maglai i dodao da i pored određenog odliva stanovništva primetno je i da se jedan deo naseljava, delom iz okolnih naselja, ruralnih sredina, ali i regiona.

Govoreći o operativnom radu lokalne samouprave gradonačenik je rekao da je Subotica jedna pozitivan primer uređenog sistema koji izmiruje svoje obaveze i funkcioniše stabilno.

- Proteklih nekoliko godina i pored teške situacije Subotica nije imala problema ni sa javnom rasvetom, ni sa javnim prevozom, ni sa grejanjem i smatram da je to uspeh svih onih koji su zaduženi da vode ovaj grad - istakao je Maglai.

Izvor: Subotica.com
Konferencija za novinare gradonačelnika Jenea Maglaija Konferencija za novinare gradonačelnika Jenea Maglaija Konferencija za novinare gradonačelnika Jenea Maglaija Konferencija za novinare gradonačelnika Jenea Maglaija Konferencija za novinare gradonačelnika Jenea Maglaija Konferencija za novinare gradonačelnika Jenea Maglaija Konferencija za novinare gradonačelnika Jenea Maglaija Konferencija za novinare gradonačelnika Jenea Maglaija
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 8 godina i 1 mesec
Komentara: 32
Pregleda: 6793

Povezane vesti

Povezane teme

city press room

jene maglai

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.