Komentara: 22
Pregleda: 2843

Mađarski pokret: "Građani ne razumeju suštinu ustavnih promena i njihove posledice"

11.01.2022. u 10:36h
Izvor: Mađarski pokret
Saopštenje Mađarskog pokreta povodom predstojećeg referenduma (16. januar) prenosimo u celosti.
Mađarski pokret: "Građani ne razumeju suštinu ustavnih promena i  njihove posledice"

Stav Mađarskog pokreta oko referenduma koji se održava 16. januara je, da je on prepun mana i protivrečnosti. Sama promena Ustava će uneti u aktuelni Ustav Republike Srbije minimalne formalne elemente očekivanih normi funkcionisanja pravne države, ali samim tim ni na koji način neće obezbediti veću nezavisnost sudske i tužilačke funkcije i odgovarajuću podelu vlasti.

Što se tiče referendumskog pitanja, od strane Vlade Republike Srbije nije bilo dovoljno informisanja. Građani Srbije ne razumeju suštinu ustavnih promena i kakve će biti njihove posledice u budućnosti. Zbog nedostatka javne rasprave, odgovarajućeg informisanja građana i
konsenzusa pravne struke Mađarski pokret poziva vojvođanske Mađare, kao i sve građane Srbije da iskoriste svoje pravo i učestvuju na referendumu i da zaokružuju "NE", tj. da glasaju protiv ovih i ovakvih ustavnih promena.

Predsedništvo Mađarskog pokreta

// kraj saopštenja

Izvor: Mađarski pokret
Postavljeno pre 2 godine i 3 meseca
Komentara: 22
Pregleda: 2843

Povezane vesti

Povezane teme

referendum

mađarski pokret

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.